
Kruidige kabeljauw met gegrilde venkel
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
520 gram MSC kabeljauwfilet
1 stuks biologische citroen
10 gram biologische munt
10 gram biologische peterselie
2 stuks venkel
2 eetlepels olijfolie
500 gram PLUS kleine kriel
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180 graden. Hak alle kruiden fijn. Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Snijd de venkel in dunne repen.
Meng de kruiden met het citroensap, de citroenrasp en de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Besprenkel de vis met het kruidenmengsel en bak ongeveer 15 minuten in de oven.
Breng een pan met water aan de kook en kook de krieltjes 8 minuten. Giet af, laat droog stomen en bak tot slot in een klontje boter rondom bruin. Grill ondertussen de venkel in een grillpan net zolang tot er mooie grill strepen ontstaan.
Serveer de kabeljauw met de gegrilde venkel en gebakken krieltjes. Tip: Lekker met citroenmayonaise.