Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kruidige kabeljauw met gegrilde venkel

Kruidige kabeljauw met gegrilde venkel

Ingrediënten

  • 520 gram MSC kabeljauwfilet
  • 1 stuks biologische citroen
  • 10 gram biologische munt
  • 10 gram biologische peterselie
  • 2 stuks venkel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gram PLUS kleine kriel
Kruidige kabeljauw met gegrilde venkel product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Hak alle kruiden fijn. Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Snijd de venkel in dunne repen.
  2. Meng de kruiden met het citroensap, de citroenrasp en de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Besprenkel de vis met het kruidenmengsel en bak ongeveer 15 minuten in de oven.
  3. Breng een pan met water aan de kook en kook de krieltjes 8 minuten. Giet af, laat droog stomen en bak tot slot in een klontje boter rondom bruin. Grill ondertussen de venkel in een grillpan net zolang tot er mooie grill strepen ontstaan.
  4. Serveer de kabeljauw met de gegrilde venkel en gebakken krieltjes. Tip: Lekker met citroenmayonaise.