
Kruidige kikkererwtensalade met broccoli en bloemkool
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
350 gram bloemkool
300 gram broccoli
2 stuks mandarijnen
100 ml yoghurt
410 gram kikkererwten
10 gram platte peterselie
10 gram munt
1 teentje knoflook
1 handje amandel
75 gram rucola
75 gram feta
Bereidingswijze
1. Pel en pers de knoflook. Rasp de schil van de mandarijn en pers het sap uit. Hak de peterselie, de muntblaadjes en de amandelen grof. Verkruimel de feta en laat de kikkererwten uitlekken.
2. Breng een pan water aan de kook en kook de bloemkool en broccoli 8 minuten.
3. Roer de helft van de kruiden samen met de knoflook, het mandarijnensap en de rasp door de yoghurt tot een fris sausje.
4. Meng de kikkererwten, de bloemkool, de broccoli en de rucola tot een salade. Breng op smaak met een scheutje olijfolie.
5. Verdeel de salade over de borden en serveer met het sausje. Garneer de salade met de amandelen en feta.
Tip: Lekker met granaatappelpitjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1263 Kj
Calorieën
299 kcal
Vetten
13 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
22 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
13 gram
Eiwitten
18 gram
Meer recepten in de categorie