Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kruidige kikkererwtensalade met broccoli en bloemkool

Kruidige kikkererwtensalade met broccoli en bloemkool

Ingrediënten

  • 350 gram bloemkool
  • 300 gram broccoli
  • 2 stuks mandarijnen
  • 100 ml yoghurt
  • 410 gram kikkererwten
  • 10 gram platte peterselie
  • 10 gram munt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 handje amandel
  • 75 gram rucola
  • 75 gram feta
Kruidige kikkererwtensalade met broccoli en bloemkool product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en pers de knoflook. Rasp de schil van de mandarijn en pers het sap uit. Hak de peterselie, de muntblaadjes en de amandelen grof. Verkruimel de feta en laat de kikkererwten uitlekken.
  2. Breng een pan water aan de kook en kook de bloemkool en broccoli 8 minuten.
  3. Roer de helft van de kruiden samen met de knoflook, het mandarijnensap en de rasp door de yoghurt tot een fris sausje.
  4. Meng de kikkererwten, de bloemkool, de broccoli en de rucola tot een salade. Breng op smaak met een scheutje olijfolie.
  5. Verdeel de salade over de borden en serveer met het sausje. Garneer de salade met de amandelen en feta.
  6. Tip: Lekker met granaatappelpitjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 299
  • Eiwit 18 g
  • Koolhydraten 22 g
  • waarvan suikers 7
  • Vet 13 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 13