Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kruidige lauwwarme aardappelsalade

Kruidige lauwwarme aardappelsalade

Ingrediënten

  • 700 gram bio+ aardappelen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stuk bio citroen
  • 10 gram bio dille
  • 10 gram bio bieslook
  • 30 gram zongedroogde tomaatjes
  • 1 theelepel dijon mosterd
  • 125 gram spekreepjes
  • 2 eetlepels mayonaise
Kruidige lauwwarme aardappelsalade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en pers de knoflook. Was de aardappelen en snijd doormidden. Snijd de zongedroogde tomaat in reepjes. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Hak de dille en bieslook fijn.
  2. Breng een pan met water aan de kook, kook de aardappelen 10 minuten en giet af.
  3. Verhit een koekenpan en bak de spekreepjes in 10 minuten knapperig. Verwijder met een schuimspaan uit de pan en bak in hetzelfde vet de aardappelen samen met de knoflook in 10 minuten gaar en goudbruin. Voeg de laatste minuut de spekjes toe. Meng de mosterd samen met de mayonaise, het citroensap en de citroenrasp tot een gladde dressing.
  4. Meng de aardappelen met de zongedroogde tomaatjes, de dille, de bieslook en de dressing tot een kruidige salade. Breng op smaak met peper.