
Kruidige lauwwarme aardappelsalade
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
700 gram bio+ aardappelen
2 tenen knoflook
1 stuk bio citroen
10 gram bio dille
10 gram bio bieslook
30 gram zongedroogde tomaatjes
1 theelepel dijon mosterd
125 gram spekreepjes
2 eetlepels mayonaise
Bereidingswijze
Pel en pers de knoflook. Was de aardappelen en snijd doormidden. Snijd de zongedroogde tomaat in reepjes. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Hak de dille en bieslook fijn.
Breng een pan met water aan de kook, kook de aardappelen 10 minuten en giet af.
Verhit een koekenpan en bak de spekreepjes in 10 minuten knapperig. Verwijder met een schuimspaan uit de pan en bak in hetzelfde vet de aardappelen samen met de knoflook in 10 minuten gaar en goudbruin. Voeg de laatste minuut de spekjes toe. Meng de mosterd samen met de mayonaise, het citroensap en de citroenrasp tot een gladde dressing.
Meng de aardappelen met de zongedroogde tomaatjes, de dille, de bieslook en de dressing tot een kruidige salade. Breng op smaak met peper.