
Kruidige pannenkoeken met geitenkaas en groene salade
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
500 ml karnemelk
2 stuks eieren
250 gram geitenkaas
250 gram bloem
300 gram verse spinazie
300 gram tuinerwten (diepvries)
2 stuks avocado's
1 stuk rode ui
2 stuks courgettes
5 takjes dille
1 stuk citroen
Bereidingswijze
1. Spoel de tuinerwten af onder de warme kraan. Pel de rode ui en snijd in flinterdunne ringen, maak van de courgette slierten met een spirelli, hak de dille, rasp de citroen en pers het sap uit. Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd vervolgens in kleine blokjes en besprenkel met de helft van het citroensap.
2. Meng de bloem met de helft van de melk en voeg één voor één de eieren toe. Schenk de overige melk er vervolgens langzaam bij. Voeg daarna de dille, de citroenrasp en een scheutje olijfolie toe, maar houd wat dille apart ter garnering.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en doe het beslag voor één pannenkoek erin. Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin. Herhaal tot het beslag op is.
4. Meng voor de groene salade de spinazie, de tuinerwten, de courgette, de rode ui en het overige citroensap.
5. Verdeel de salade over de pannenkoeken, verkruimel de geitenkaas erover en garneer met de overige dille.
Tip: Voeg voor extra pit wat chilivlokken toe.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2816 Kj
Calorieën
669 kcal
Vetten
26 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
71 gram
Waarvan suikers
18 gram
Vezels
13 gram
Eiwitten
34 gram
Meer recepten in de categorie