Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kruidige pannenkoeken met geitenkaas en groene salade

Kruidige pannenkoeken met geitenkaas en groene salade

Ingrediënten

  • 500 ml karnemelk
  • 2 stuks eieren
  • 250 gram geitenkaas
  • 250 gram bloem
  • 300 gram verse spinazie
  • 300 gram tuinerwten (diepvries)
  • 2 stuks avocado's
  • 1 stuk rode ui
  • 2 stuks courgettes
  • 5 takjes dille
  • 1 stuk citroen
Kruidige pannenkoeken met geitenkaas en groene salade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Spoel de tuinerwten af onder de warme kraan. Pel de rode ui en snijd in flinterdunne ringen, maak van de courgette slierten met een spirelli, hak de dille, rasp de citroen en pers het sap uit. Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd vervolgens in kleine blokjes en besprenkel met de helft van het citroensap.
  2. 2. Meng de bloem met de helft van de melk en voeg één voor één de eieren toe. Schenk de overige melk er vervolgens langzaam bij. Voeg daarna de dille, de citroenrasp en een scheutje olijfolie toe, maar houd wat dille apart ter garnering.
  3. 3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en doe het beslag voor één pannenkoek erin. Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin. Herhaal tot het beslag op is.
  4. 4. Meng voor de groene salade de spinazie, de tuinerwten, de courgette, de rode ui en het overige citroensap.
  5. 5. Verdeel de salade over de pannenkoeken, verkruimel de geitenkaas erover en garneer met de overige dille.
  6. Tip: Voeg voor extra pit wat chilivlokken toe.

    Voedingswaarde

  • Kcal 669
  • Eiwit 34 g
  • Koolhydraten 71 g
  • waarvan suikers 18
  • Vet 26 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 11
  • Vezels 13