
Kruidige shakshuka
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 stuks eieren
350 gram cherrytomaten
20 gram platte peterselie
2 stuks paprikamix
1 stuk ui
1 eetlepel rode wijnazijn
2 teentjes knoflook
600 gram gepelde tomaten
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder
8 sneetjes meergranenbrood
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Pel en pers de knoflook, pel en snijd de ui in ringen, de rode paprika in dunne reepjes, de sneeën brood diagonaal doormidden, de tomaten in partjes en hak de peterselie grof.
3. Verhit een scheut olie in een ovenbestendige pan en karamelliseer de uiringen in 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprikareepjes en de knoflook toe en bak het geheel nogmaals 10 minuten.
4. Voeg dan de paprikapoeder, de komijnpoeder en de rode wijnazijn toe en roer het voorzichtig door. Voeg tot slot de tomaten en de gepelde tomaten toe en kook het geheel 15 minuten op laag vuur zodat de saus indikt.
5. Maak met een lepel 4 kuiltjes in de saus en breek in ieder gat voorzichtig een eitje. Plaats vervolgens de pan in de oven en bak het gerecht in 10 minuten gaar. Leg de laatste 5 minuten de sneeën brood in de oven om het brood knapperig te roosteren.
6. Verdeel de shakshuka over de borden, garneer met de grofgehakte peterselie en serveer met het geroosterd brood.
Tip: Lekker met feta of witte kaas eroverheen!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1576 Kj
Calorieën
376 kcal
Vetten
10 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
48 gram
Waarvan suikers
14 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
20 gram
Meer recepten in de categorie