Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kruidige shakshuka

Kruidige shakshuka

Ingrediënten

  • 4 stuks eieren
  • 350 gram cherrytomaten
  • 20 gram platte peterselie
  • 2 stuks paprikamix
  • 1 stuk ui
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 600 gram gepelde tomaten
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 8 sneetjes meergranenbrood
Kruidige shakshuka product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. 2. Pel en pers de knoflook, pel en snijd de ui in ringen, de rode paprika in dunne reepjes, de sneeën brood diagonaal doormidden, de tomaten in partjes en hak de peterselie grof.
  3. 3. Verhit een scheut olie in een ovenbestendige pan en karamelliseer de uiringen in 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprikareepjes en de knoflook toe en bak het geheel nogmaals 10 minuten.
  4. 4. Voeg dan de paprikapoeder, de komijnpoeder en de rode wijnazijn toe en roer het voorzichtig door. Voeg tot slot de tomaten en de gepelde tomaten toe en kook het geheel 15 minuten op laag vuur zodat de saus indikt.
  5. 5. Maak met een lepel 4 kuiltjes in de saus en breek in ieder gat voorzichtig een eitje. Plaats vervolgens de pan in de oven en bak het gerecht in 10 minuten gaar. Leg de laatste 5 minuten de sneeën brood in de oven om het brood knapperig te roosteren.
  6. 6. Verdeel de shakshuka over de borden, garneer met de grofgehakte peterselie en serveer met het geroosterd brood.
  7. Tip: Lekker met feta of witte kaas eroverheen!

    Voedingswaarde

  • Kcal 376
  • Eiwit 20 g
  • Koolhydraten 48 g
  • waarvan suikers 14
  • Vet 10 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 10