
Kruidige sinaasappel-mocktail
Drankje
4 pers.
ca. 15 min
Aziatisch
Ingrediënten
20 witte druiven
5 kaneelstokjes
2 steranijs
100 gram suiker
400 milliliter sinaasappelsap (ijskoud, vers geperst)
600 milliliter mineraalwater met koolzuur (ijskoud)
Bereidingswijze
1. Vries de avond van tevoren de druiven in.
2. Snijd 1 kaneelstokje doormidden en breng in een pan aan de kook met de steranijs, suiker en 100 ml water.
3. Laat op een lage stand de suiker helemaal oplossen en 5 minuten tegen de kook aan trekken. Laat de siroop helemaal afkoelen.
4. Verdeel de siroop over 4 (cocktail)glazen en voeg aan elk glas 1 kaneelstokje en 5 bevroren druiven toe. Giet het ijskoude sinaasappelsap erop en vul de glazen aan met het mineraalwater.
Meer recepten in de categorie