
Kruidige tomatentapenade met saffraan en amandelen
4 pers.
ca. 10 min
Italiaans
Ingrediënten
1 envelopje saffraan (1 g)
1 el citroensap
50 g gerookte amandelen
1 teentje knoflook
1/2 pot Tapenade van zongedroogde tomaat (à 140 g, PLUS Moment)
1 bakje koriander (20 g)
50 ml olijfolie extra vierge
EXTRA keukenmachine
Bereidingswijze
Wel de saffraan 5 minuten in het citroensap zodat de smaak vrijkomt.
Maal de amandelen en knoflook in de keukenmachine grof. Voeg de tapenade, saffraan met citroensap en korianderblaadjes toe (houd een paar apart om te garneren).
Pureer tot een grove tapenade. Roer de olie erdoor en garneer met de achtergehouden koriander.
Variatietip!
Snijd stukjes komkommer van 3 centimeter. Verwijder de pitjes met een theelepeltje en schep er een beetje tapenade in. Zet de komkommerbakjes op een grote schaal.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
215 kcal
Vetten
20 gram
Koolhydraten
5 gram
Eiwitten
3 gram
Meer recepten in de categorie