1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kruidige tomatentapenade met saffraan en amandelen

Kruidige tomatentapenade met saffraan en amandelen

Kruidige tomatentapenade met saffraan en amandelen product foto
  • Ingredienten:

  • 1 envelopje saffraan (1 g)
  • 1 el citroensap
  • 50 g gerookte amandelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 pot Tapenade van zongedroogde tomaat (à 140 g, PLUS Moment)
  • 1 bakje koriander (20 g)
  • 50 ml olijfolie extra vierge
  • EXTRA keukenmachine
Bereiden
Wel de saffraan 5 minuten in het citroensap zodat de smaak vrijkomt.
Maal de amandelen en knoflook in de keukenmachine grof. Voeg de tapenade, saffraan met citroensap en korianderblaadjes toe (houd een paar apart om te garneren).
Pureer tot een grove tapenade. Roer de olie erdoor en garneer met de achtergehouden koriander.
Variatie
Snijd stukjes komkommer van 3 centimeter. Verwijder de pitjes met een theelepeltje en schep er een beetje tapenade in. Zet de komkommerbakjes op een grote schaal.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 10 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 3 g
  • koolhydraten
  • 5 g
  • vet
  • 20 g
  • Kcal
  • 215
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie