Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kruidige tomatentapenade met saffraan en amandelen

Kruidige tomatentapenade met saffraan en amandelen

Ingrediënten

  • 1 envelopje saffraan (1 g)
  • 1 el citroensap
  • 50 g gerookte amandelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 pot Tapenade van zongedroogde tomaat (à 140 g, PLUS Moment)
  • 1 bakje koriander (20 g)
  • 50 ml olijfolie extra vierge
  • EXTRA keukenmachine
Kruidige tomatentapenade met saffraan en amandelen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 10 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Wel de saffraan 5 minuten in het citroensap zodat de smaak vrijkomt.
  2. Maal de amandelen en knoflook in de keukenmachine grof. Voeg de tapenade, saffraan met citroensap en korianderblaadjes toe (houd een paar apart om te garneren).
  3. Pureer tot een grove tapenade. Roer de olie erdoor en garneer met de achtergehouden koriander.

Variatie

Snijd stukjes komkommer van 3 centimeter. Verwijder de pitjes met een theelepeltje en schep er een beetje tapenade in. Zet de komkommerbakjes op een grote schaal.

    Voedingswaarde

  • Kcal 215
  • Eiwit 3 g
  • Koolhydraten 5 g
  • Vet 20 g