
Kruidige verse worst met witof en krieltjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
olijfolie
3 stuks rode uien
500 gram witlof
100 gram bacon
5 stuks vijgen
500 gram krieltjes
5 takjes verse tijm
2 eetlepels honing
4 eetlepels balsamicoazijn
500 gram verse worst
Bereidingswijze
1. Pel en snijd de rode ui in parten. Snijd de witlof over de lengte in parten. Snijd de bacon in reepjes. Halveer de vijgen en de krieltjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Meng de honing met de balsamicoazijn.
2. Breng een pan met water aan de kook, kook de krieltjes 10 minuten, giet af en laat even droogstomen. Verhit vervolgens een scheutje olijfolie of een klontje boter in een koekenpan en bak de krieltjes in 5-8 minuten gaar en goudbruin.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe koekenpan. Fruit de rode ui samen met de vijgen, de bacon en de tijm. Voeg na 2 minuten de verse worst toe en bak in 5 minuten rondom goudbruin. Blus af met het honing-balsamicoazijn mengsel en laat met de deksel op de pan op laag vuur 10 minuten zachtjes doorbakken. Keer na 5 minuten de worst om en leg de parten witlof erbij.
4. Serveer de worst samen met de witlof en de krieltjes.
Tip: Lekker met geroosterde walnoten!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2868 Kj
Calorieën
686 kcal
Vetten
41 gram
Waarvan verzadigd vet
15 gram
Koolhydraten
49 gram
Waarvan suikers
19 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
29 gram