Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kruidige verse worst met witof en krieltjes

Kruidige verse worst met witof en krieltjes

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 3 stuks rode uien
  • 500 gram witlof
  • 100 gram bacon
  • 5 stuks vijgen
  • 500 gram krieltjes
  • 5 takjes verse tijm
  • 2 eetlepels honing
  • 4 eetlepels balsamicoazijn
  • 500 gram verse worst
Kruidige verse worst met witof en krieltjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en snijd de rode ui in parten. Snijd de witlof over de lengte in parten. Snijd de bacon in reepjes. Halveer de vijgen en de krieltjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Meng de honing met de balsamicoazijn.
  2. 2. Breng een pan met water aan de kook, kook de krieltjes 10 minuten, giet af en laat even droogstomen. Verhit vervolgens een scheutje olijfolie of een klontje boter in een koekenpan en bak de krieltjes in 5-8 minuten gaar en goudbruin.
  3. 3. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe koekenpan. Fruit de rode ui samen met de vijgen, de bacon en de tijm. Voeg na 2 minuten de verse worst toe en bak in 5 minuten rondom goudbruin. Blus af met het honing-balsamicoazijn mengsel en laat met de deksel op de pan op laag vuur 10 minuten zachtjes doorbakken. Keer na 5 minuten de worst om en leg de parten witlof erbij.
  4. 4. Serveer de worst samen met de witlof en de krieltjes.
  5. Tip: Lekker met geroosterde walnoten!

    Voedingswaarde

  • Kcal 686
  • Eiwit 29 g
  • Koolhydraten 49 g
  • waarvan suikers 19
  • Vet 41 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 15
  • Vezels 7