
Kruidige winterpeen met shoarma
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Midden-Oosters
Ingrediënten
500 gram winterpenen (geschild)
300 gram basmatirijst
4 eetlepels zonnebloemolie
1 theelepel vloeibaar bakproduct
2 teentjes knoflook (geperst)
1 theelepel kurkuma
1 mespunt kaneelpoeder
1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
1 theelepel komijnpoeder (djinten)
400 gram shoarmavlees (gekruid)
1 bosje koriander (grof gehakt)
Bereidingswijze
1. Snijd de winterpeen in gelijkmatige plakjes of frietjes van circa ½ cm dik. Kook de rijst.
2. Verhit 2 eetlepels olie en het bakproduct in een hapjespan op een lage stand en roerbak hierin de knoflook en alle specerijen een paar minuten. Zet de warmtebron iets hoger en roerbak de wortels circa 5 minuten, tot ze beetgaar zijn. Voeg 2 eetlepels water toe en laat nog 3 minuten afgedekt stoven. Breng op smaak met zout en peper.
3. Verhit intussen de overige olie in een koekenpan en bak hierin het shoarmavlees bruin en knapperig. Serveer met de rijst en de winterpeen. Bestrooi met de koriander.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
525 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
64 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
28 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie