Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kruidige wortelsoep met krokante hazelnootjes

Kruidige wortelsoep met krokante hazelnootjes

Ingrediënten

  • 500 gram wortels
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 50 gram hazelnoten
  • 300 ml kokosmelk
  • 450 gram zoete aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuk ui
  • 10 gram koriander
  • 1 stuk groentebouillonblokje
Kruidige wortelsoep met krokante hazelnootjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + staafmixer
  2. Hak de koriander fijn. Pel en snipper de ui en pers de knoflook. Schil de zoete aardappelen en snijd samen met de wortel in blokjes.
  3. Verwarm een koekenpan. Besprenkel de hazelnoten met olijfolie en rooster in 6 - 8 minuten goudbruin. Laat afkoelen en hak grof.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de curry madras, de wortel en de zoete aardappel toe en verwarm 2 minuten.
  5. Voeg 700 ml water, de kokosmelk en het groentebouillon blokje toe en breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Breng de soep aan de kook en laat minimaal 15 minuten zachtjes doorkoken.
  6. Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde soep.
  7. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de hazelnoten en de koriander.
  8. Tip: Lekker met gegrilde pita broodjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 407
  • Eiwit 7 g
  • Koolhydraten 36 g
  • waarvan suikers 13
  • Vet 26 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 15
  • Vezels 9