
Kruidige wortelsoep met krokante hazelnootjes
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
500 gram wortels
2 eetlepels kerriepoeder
50 gram hazelnoten
300 ml kokosmelk
450 gram zoete aardappelen
2 teentjes knoflook
1 stuk ui
10 gram koriander
1 stuk groentebouillonblokje
Bereidingswijze
+ staafmixer
1. Hak de koriander fijn. Pel en snipper de ui en pers de knoflook. Schil de zoete aardappelen en snijd samen met de wortel in blokjes.
2. Verwarm een koekenpan. Besprenkel de hazelnoten met olijfolie en rooster in 6 - 8 minuten goudbruin. Laat afkoelen en hak grof.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de curry madras, de wortel en de zoete aardappel toe en verwarm 2 minuten.
4. Voeg 700 ml water, de kokosmelk en het groentebouillon blokje toe en breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Breng de soep aan de kook en laat minimaal 15 minuten zachtjes doorkoken.
5. Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde soep.
6. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de hazelnoten en de koriander.
Tip: Lekker met gegrilde pita broodjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1709 Kj
Calorieën
407 kcal
Vetten
26 gram
Waarvan verzadigd vet
15 gram
Koolhydraten
36 gram
Waarvan suikers
13 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
7 gram
Meer recepten in de categorie