In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kruidnoten

Kruidnoten

Kruidnoten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussendoortje
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g donkerbruine basterdsuiker
  • 4 tl speculaaskruiden
  • mespuntje zout
  • 100 gram koude boter
  • 90 ml melk
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Meng het zelfrijzend bakmeel met de basterdsuiker, speculaaskruiden en zout.
Snijd de boter in blokjes.
Snijd met twee messen de boter door het droge mengsel.
Voeg beetje bij beetje de melk toe aan het deeg en kneed tot het soepel is.
Verdeel het deeg in vier ballen en rol er lange slierten van.
Snijd in gelijke stukjes en rol hier balletjes van.
Verdeel de balletjes over een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze met een vork iets platter.
Bak in ongeveer een kwartier gaar en lichtbruin.
Haal de bakplaat uit de oven, laat afkoelen en bewaar in een afgesloten glazen pot.