
Kruidnoten tiramisu
8 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
125 ml verse slagroom
Een handje koffie- en chocoladekruidnoten
50 gram witte basterdsuiker
4 middelgrote eieren
500 gram mascarpone
1 kopje koffie
Een paar eetlepels Amaretto
Bereidingswijze
Zet een kopje koffie en meng dit met de amaretto, laat het dan even afkoelen.
Splits de eieren in een kom en klop het eiwit stijf met een mixer, als je de kom op z’n kop houdt en het komt er niet uit loopt, is deze goed.
Doe de suiker bij de dooiers en klop deze op totdat het een romig mengsel is. Roer hier vervolgens de mascarpone door tot een glad geheel.
Voeg dan de geklopte eiwitten erdoor.
Doe een laagje kruidnoten in een glas en doe daar wat van de koffie overheen, doe vervolgens wat van de mascarpone in het glas, dan weer wat kruidnoten met koffie en eindig met een laagje mascarpone.
Het geheel top je af met wat koffie en chocolade kruidnoten kruimels.
Variatietip!
Let op: Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen met een verminderde weerstand, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.