
Kruidnotenparade
Bakken
100 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
250 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram donkerbruine basterdsuiker
100 gram boter (in blokjes)
1.5 eetlepels speculaaskruiden
3 eetlepels melk
0 bloem (om te bestuiven)
125 gram pure chocolade
125 gram melkchocolade
250 gram witte chocolade
0 sprinkels, gebaksdecoratie
Bereidingswijze
1. Kneed van het bakmeel, de basterdsuiker, boter, speculaaskruiden, een snufje zout en de melk een soepel deeg. Leg even in de koelkast. Verwarm de oven voor op 150ºC.
2. Vorm kleine bolletjes, zo groot als een knikker, van het deeg en druk deze een beetje plat. Bestuif de bakplaat met bloem. Leg de deegbolletjes op de bakplaat en bak ze 15-17 minuten in de oven, afhankelijk van de grootte. Laat op de bakplaat afkoelen en schep daarna van de plaat.
3. Smelt de pure chocolade, melkchocolade en witte chocolade apart van elkaar au bain-marie. Doop de afgekoelde pepernoten in de chocolade en leg op bakpapier. Bestrooi met gebaksdecoratie en laat drogen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
50 kcal
Vetten
3 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
6 gram
Eiwitten
1 gram
Meer recepten in de categorie