
Kwark-crème brûlée met mandarijn en rozijnen
Nagerecht
4 pers.
ca. 20 min
Frans
Ingrediënten
75 gram blanke rozijnen
3 eetlepels rum
312 gram mandarijnpartjes (uitgelekt, blik, op sap)
450 gram milde kwark
7 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
Bereidingswijze
1. Wel de rozijnen in de rum of likeur. Meng ze door de mandarijntjes en schep het vruchtenmengsel in de schaaltjes.
2. Verhit de ovengrill. Verdeel de kwark over de vruchten en strijk deze glad.
3. Strooi de basterdsuiker erover zodat de kwark helemaal bedekt is met een suikerlaagje.
4. Schuif de schaaltjes dicht onder de grill en laat de suiker in 2-3 minuten karameliseren. Blijf erbij en kijk of de suiker niet te donker wordt.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
255 kcal
Vetten
1 gram
Koolhydraten
44 gram
Eiwitten
13 gram
Meer recepten in de categorie