
Kwark met gebakken peer en roggebrood
Ontbijt
4 pers.
ca. 15 min
Europees
Ingrediënten
2 conference peren
50 gram suiker
2 eetlepels roomboter
2 sneeën roggebroden
400 gram volle kwark
Bereidingswijze
1. Halveer 2 conference peren in de lengte en verwijder het klokhuis met een theelepel. Snijd de helften elk in 3 parten. Bestrooi de snijkanten met 30 g suiker.
2. Verhit 2 el roomboter in een koekenpan en bak de peerparten ca. 5 min. op een middelhoge stand tot ze lichtbruin zijn. Keer regelmatig.
3. Verkruimel 2 sneetjes roggebrood boven een kom en meng de rest van 20 g suiker erdoor. Neem de peren uit de pan. Bak de kruimels in dezelfde pan in ca. 3 min. krokant.
4. Serveer de gebakken peer met 400 g volle kwark en bestrooi met de zoete roggebroodkruimels.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
266 kcal
Vetten
9 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
8 gram
Meer recepten in de categorie