
Kwark met gemarineerde honingaardbeien
Ontbijt
4 pers.
ca. 50 min
Nederlands
Ingrediënten
400 g Nederlandse aardbeien
2 el bloemenhoning
1 zakje vanillesuiker
500 g volle kwark
2 takjes munt
Poedersuiker
Bereidingswijze
Maak de aardbeien schoon. Halveer ze of snijd grote exemplaren in kwarten.
Schep de aardbeien voorzichtig om met de honing en laat ze minstens 15 minuten marineren.
Roer de vanillesuiker door de kwark. Schep de kwark op een platte schaal en strijk deze mooi uit.
Verdeel de gemarineerde aardbeien gelijkmatig over de kwark. Garneer met blaadjes munt en bestrooi met poedersuiker.
Tip
Verdubbel de hoeveelheid kwark voor een groter gezelschap. Meng de aardbeien met een schaal verse fruitsalade (275 g).
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
191 kcal
Vetten
10 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
15 gram
Waarvan suikers
15 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
2 gram
Zout
0.33 gram