
Kwark-mueslibreekbrood
Ontbijt
16 pers.
ca. 115 min
Hollands
Ingrediënten
1 pak mix voor volkorenbrood (450 g)
175 g magere kwark
100 g muesli naturel
Keukenmateriaal: mixer met deeghaken, bakplaat met bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 220 °C. Bereid de broodmix met de kwark en 200 ml lauw water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kneed de muesli door het deeg. Laat het deeg afgedekt met een schone theedoek 20 min. rijzen.
Vorm 16 balletjes van het deeg. Rol ze eventueel door wat extra muesli. Leg de broodjes, met 2-3 mm afstand van elkaar om te rijzen, in de vorm van een paasei op de bakplaat. Laat de broodjes nogmaals 45 min. afgedekt rijzen.
Bak het breekbrood in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 min. bruin en gaar.
Variatietip
Versier de broodjes uit de oven met wit of roze chocoladeglazuur. Voeg aan het deeg voor extra smaak nog 2 tl gemalen kaneel toe.