Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kwarkbollen

Kwarkbollen

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • 50 g suiker
  • 250 g kwark
  • 50 g boter, gesmolten
  • 2 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • 350 g bloem
  • 25 g amandelschaafsel EXTRA ijs- of sauslepel, bakplaat, bakpapier, mixer
Kwarkbollen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 10 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd het vanillestokje over de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit. Meng de zaadjes door de suiker en mix het mengsel met de kwark, boter en eieren in een kom.
  2. Zeef 1/2 theelepel zout, bakpoeder en bloem erboven en meng alles met een houten lepel tot een dik beslag.
  3. Verdeel het beslag met een natte ijslepel (of sauslepel) in tien bolletjes en leg ze op het bakpapier. Houd 5 centimeter ruimte tussen de bollen en rol ze glad met natte handen.
  4. Bestrooi de bollen met amandelschaafsel en druk dat iets aan. Bak de bollen 25 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn.

    Voedingswaarde

  • Kcal 225
  • Eiwit 8 g
  • Koolhydraten 32 g
  • Vet 7 g