
Kwarkbollen
10 pers.
ca. 40 min
Overig
Ingrediënten
1 vanillestokje
50 g suiker
250 g kwark
50 g boter, gesmolten
2 eieren
2 tl bakpoeder
350 g bloem
25 g amandelschaafsel EXTRA ijs- of sauslepel, bakplaat, bakpapier, mixer
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd het vanillestokje over de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit. Meng de zaadjes door de suiker en mix het mengsel met de kwark, boter en eieren in een kom.
Zeef 1/2 theelepel zout, bakpoeder en bloem erboven en meng alles met een houten lepel tot een dik beslag.
Verdeel het beslag met een natte ijslepel (of sauslepel) in tien bolletjes en leg ze op het bakpapier. Houd 5 centimeter ruimte tussen de bollen en rol ze glad met natte handen.
Bestrooi de bollen met amandelschaafsel en druk dat iets aan. Bak de bollen 25 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
225 kcal
Vetten
7 gram
Koolhydraten
32 gram
Eiwitten
8 gram