
Kwarkbollen
Nagerecht
12 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
500 gram Koopmans oliebollenmix
500 gram Melkan Volle kwark
2 stuks PLUS Vrije uitloop eieren
2 zakjes Ruf Vanillesuiker
4 tot 6 eetlepels Fijne kristalsuiker
1 eetlepel Zonnebloemolie
Mixer met deeghaken
Eventueel ijsbolletjestang
Bereidingswijze
1. Doe de oliebollenmix, kwark, eieren en vanillesuiker in een kom. Klop met de mixer glad. Laat het beslag afgedekt met een theedoek rijzen volgens de verpakking.
2. Verwarm de olie tot 180 ºC. Schep met een ijsbolletjestang of 2 lepels 4 bollen beslag in de olie.
3. Bak de bollen in 5 min. lichtbruin en gaar. Bak zo nog 8 oliebollen.
4. Rol de warme kwarkbollen door de suiker en serveer.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
341 kcal
Vetten
14 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
33 gram
Waarvan suikers
10 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
6 gram
Zout
0.70 gram