Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kwarkbroodjes met noten en nectarine

Kwarkbroodjes met noten en nectarine

Ingrediënten

  • 250 gram kwark
  • 2 handjes notenmix
  • 2 stuks nectarines
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 handje gedroogde cranberry
  • 2 stuks eieren
  • 0 zakje bakpoeder
  • 1 eetlepel kaneel
  • 3 eetlepels honing
Kwarkbroodjes met noten en nectarine product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + muffinbakvorm
  2. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een muffinbakvorm in met boter of met een bakspray.
  3. 2. Verwijder de pit van de nectarine en snijd het vruchtvlees in stukjes. Hak de noten grof.
  4. 3. Meng de eieren samen met de kwark. Voeg vervolgens het amandelmeel, het bakpoeder, de stukjes nectarine, de noten, de cranberry's, het kaneel en de honing toe en meng tot een egaal beslag.
  5. 4. Vul de muffinbakvorm met het beslag en bak voor ongeveer 25 - 30 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar.
  6. Tip: Serveer de kwarkbroodjes met pindakaas.

    Voedingswaarde

  • Kcal 400
  • Eiwit 20 g
  • Koolhydraten 52 g
  • waarvan suikers 16
  • Vet 12 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 3