
Kwarkbroodjes met noten en nectarine
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
250 gram kwark
2 handjes notenmix
2 stuks nectarines
200 gram zelfrijzend bakmeel
1 handje gedroogde cranberry
2 stuks eieren
0 zakje bakpoeder
1 eetlepel kaneel
3 eetlepels honing
Bereidingswijze
+ muffinbakvorm
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een muffinbakvorm in met boter of met een bakspray.
2. Verwijder de pit van de nectarine en snijd het vruchtvlees in stukjes. Hak de noten grof.
3. Meng de eieren samen met de kwark. Voeg vervolgens het amandelmeel, het bakpoeder, de stukjes nectarine, de noten, de cranberry's, het kaneel en de honing toe en meng tot een egaal beslag.
4. Vul de muffinbakvorm met het beslag en bak voor ongeveer 25 - 30 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar.
Tip: Serveer de kwarkbroodjes met pindakaas.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1678 Kj
Calorieën
400 kcal
Vetten
12 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
52 gram
Waarvan suikers
16 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
20 gram
Meer recepten in de categorie