

Lactosevrije scones met kokosroom en jam
Lunch
4 pers.
ca. 30 min
4.62 voor 4 pers.
Ingrediënten
450 gram Zelfrijzend bakmeel
2 stuks Eieren
50 gram Neutraal suiker
100 gram Margarine
150 ml Alpro Sojadrink Houdbaar
1 blik Fairtrade Original Kokosmelk Fairtrade
2 eetlepel Poedersuiker
8 eetlepel Aardbeienjam
Bereidingswijze
1. Tip: Zet je blik kokosroom koud, dit zorgt ervoor dat de room beter scheidt van het kokoswater.
2. Verwarm de oven voor op 220 graden (boven- en onderwarmte).
3. Snijd de margarine in blokjes en doe samen met het zelfrijzend bakmeel en de suiker in een grote kom. Wrijf de boter met je vingers los tot je een kruimelig deeg hebt.
4. Klop de 2 eieren met de lactose vrije melkdrank op en schenk bij de bloem. Kneed zo kort mogelijk door tot alle ingrediënten net gemengd zijn, maar dat de boter niet door het deeg gemengd is.
5. Rol het deeg uit op een bebloemd aanrechtblad en steek met een uitsteekvorm rondjes van ongeveer 10cm uit. Steek recht naar beneden en draai niet. Draaien kan ervoor zorgen dat je scones minder hoog rijzen.
6. Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat tegen elkaar aan (zo rijzen ze omhoog en niet opzij), smeer alleen de bovenkant in met een beetje lactosevrije melkdrank en bak 12 tot 15 minuten af in de oven.
7. Open de kokosroom voorzichtig en schep de room voorzichtig van de bovenkant af (je wilt zo min mogelijk water in je room). Doe dit samen met de poedersuiker in een kom en klop dan op tot een luchtig mengsel.
8. Dien de scones op met de kokosroom en de jam.
Meer recepten in de categorie