
Lamskoteletjes met honing en muntboter
4 pers.
ca. 50 min
Ingrediënten
1 zak PLUS pommes duchesse (a 750 g diepvries)
halve teen knoflook
150 gram zachte PLUS roomboter
6 takjes munt (Biologisch PLUS in pot)
halve eetlepel PLUS bloemenhoning (knijpfles)
8 lamskoteletjes (Boerentrots van PLUS)
2 eetlepels PLUS olijfolie traditioneel
2 eetlepels PLUS bloemenhoning (knijpfles)
Extra nodig: keukenpapier
Bereidingswijze
1 Verwarm 1 zak PLUS pommes duchesse (a 750 g diepvries) volgens de aanwijzingen op de verpakking in een voorverwarmde oven.
2 Pers een halve teen knoflook uit en voeg er 150 gram zachte PLUS roomboter aan toe. Hak de blaadjes van 6 takjes munt (Biologisch PLUS in pot) fijn en voeg samen met een halve eetlepel PLUS bloemenhoning (knijpfles) toe. Breng de muntboter op smaak met peper en zout.
3 Zorg dat de 8 lamskoteletjes (Boerentrots van PLUS) op kamertemperatuur zijn en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Verhit een ruime koekenpan, voeg 2 eetlepels PLUS olijfolie traditioneel toe en bak de koteletjes op middelhoog vuur in ca. 4 min. mooi rose. Keer ze halverwege. Voeg de laatste minuut 2 eetlepels van de muntboter toe en drizzle er nog 2 eetlepels PLUS bloemenhoning (knijpfles) over.
4 Serveer de koteletjes met de rest van de muntboter en de pommes duchesses en bestrooi de koteletjes met nog wat fijngehakte munt.
Meer recepten in de categorie