Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lamskoteletjes met honing en muntboter

Lamskoteletjes met honing en muntboter

Ingrediënten

  • 1 zak PLUS pommes duchesse (a 750 g diepvries)
  • halve teen knoflook
  • 150 gram zachte PLUS roomboter
  • 6 takjes munt (Biologisch PLUS in pot)
  • halve eetlepel PLUS bloemenhoning (knijpfles)
  • 8 lamskoteletjes (Boerentrots van PLUS)
  • 2 eetlepels PLUS olijfolie traditioneel
  • 2 eetlepels PLUS bloemenhoning (knijpfles)
  • Extra nodig: keukenpapier
Lamskoteletjes met honing en muntboter product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 50 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Verwarm 1 zak PLUS pommes duchesse (a 750 g diepvries) volgens de aanwijzingen op de verpakking in een voorverwarmde oven.
  2. 2 Pers een halve teen knoflook uit en voeg er 150 gram zachte PLUS roomboter aan toe. Hak de blaadjes van 6 takjes munt (Biologisch PLUS in pot) fijn en voeg samen met een halve eetlepel PLUS bloemenhoning (knijpfles) toe. Breng de muntboter op smaak met peper en zout.
  3. 3 Zorg dat de 8 lamskoteletjes (Boerentrots van PLUS) op kamertemperatuur zijn en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Verhit een ruime koekenpan, voeg 2 eetlepels PLUS olijfolie traditioneel toe en bak de koteletjes op middelhoog vuur in ca. 4 min. mooi rose. Keer ze halverwege. Voeg de laatste minuut 2 eetlepels van de muntboter toe en drizzle er nog 2 eetlepels PLUS bloemenhoning (knijpfles) over.
  4. 4 Serveer de koteletjes met de rest van de muntboter en de pommes duchesses en bestrooi de koteletjes met nog wat fijngehakte munt.