Lamskoteletjes met lauwwarme linzen-paprikasalade - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lamskoteletjes met lauwwarme linzen-paprikasalade

Lamskoteletjes met lauwwarme linzen-paprikasalade

Lamskoteletjes met lauwwarme linzen-paprikasalade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Buffetgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 el olijfolie
  • 2 schalen gemarineerde lamskoteletjes (Lekker gourmetten, à ca. 200 g)
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 blik linzen (425 ml), uitgelekt en afgespoeld
  • 75 g feta, in blokjes
  • 2 takjes tijm, alleen de blaadjes
  • EXTRA aluminiumfolie
Bereiden
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de lamskoteletjes in 1-2 minuten per kant bruin en vanbinnen rosé of naar wens gaar. Neem het vlees uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.
Fruit de sjalot 1 minuut in het bakvet. Bak de paprika 2 minuten mee. Bestrooi met het paprikapoeder.
Schep de linzen erdoor en warm 5 minuten mee
Neem de salade van het vuur en laat afkoelen tot lauwwarm. Schep de feta en de tijm erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Leg de lamskoteletjes op een schaal. Schep de salade bij het vlees of serveer apart erbij in glaasjes of schaaltjes.
Variatie
Lekker met een lepel Griekse yoghurt.

Voedingswaarde

eiwit
28 g
koolhydraten
13 g
vet
30 g
Kcal
440