Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lamskoteletjes met lauwwarme linzen-paprikasalade

Lamskoteletjes met lauwwarme linzen-paprikasalade

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 2 schalen gemarineerde lamskoteletjes (Lekker gourmetten, à ca. 200 g)
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 blik linzen (425 ml), uitgelekt en afgespoeld
  • 75 g feta, in blokjes
  • 2 takjes tijm, alleen de blaadjes
  • EXTRA aluminiumfolie
Lamskoteletjes met lauwwarme linzen-paprikasalade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Borrel
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de lamskoteletjes in 1-2 minuten per kant bruin en vanbinnen rosé of naar wens gaar. Neem het vlees uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.
  2. Fruit de sjalot 1 minuut in het bakvet. Bak de paprika 2 minuten mee. Bestrooi met het paprikapoeder.
  3. Schep de linzen erdoor en warm 5 minuten mee
  4. Neem de salade van het vuur en laat afkoelen tot lauwwarm. Schep de feta en de tijm erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Leg de lamskoteletjes op een schaal. Schep de salade bij het vlees of serveer apart erbij in glaasjes of schaaltjes.

Variatie

Lekker met een lepel Griekse yoghurt.

    Voedingswaarde

  • Kcal 440
  • Eiwit 28 g
  • Koolhydraten 13 g
  • Vet 30 g