
Lamskoteletjes met lauwwarme linzen-paprikasalade
4 pers.
ca. 20 min
Mediterraans
Ingrediënten
3 el olijfolie
2 schalen gemarineerde lamskoteletjes (Lekker gourmetten, à ca. 200 g)
1 rode ui, fijngesnipperd
1 rode paprika, in dunne reepjes
1/2 tl gerookt paprikapoeder
1 blik linzen (425 ml), uitgelekt en afgespoeld
75 g feta, in blokjes
2 takjes tijm, alleen de blaadjes
EXTRA aluminiumfolie
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de lamskoteletjes in 1-2 minuten per kant bruin en vanbinnen rosé of naar wens gaar. Neem het vlees uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.
Fruit de sjalot 1 minuut in het bakvet. Bak de paprika 2 minuten mee. Bestrooi met het paprikapoeder.
Schep de linzen erdoor en warm 5 minuten mee
Neem de salade van het vuur en laat afkoelen tot lauwwarm. Schep de feta en de tijm erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Leg de lamskoteletjes op een schaal. Schep de salade bij het vlees of serveer apart erbij in glaasjes of schaaltjes.
Variatietip!
Lekker met een lepel Griekse yoghurt.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
440 kcal
Vetten
30 gram
Koolhydraten
13 gram
Eiwitten
28 gram
Meer recepten in de categorie