
Langzaam gegaarde hachee met knapperige boerenkool
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
600 gram boerenkool
36 gram kruidenmix
500 gram hacheevlees
100 ml rode wijn
3 stuks rode uien
2 stuks laurierbladeren
1 stuk kruidnagel
1 theelepel paprikapoeder
2 teentjes knoflook
800 gram aardappelen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Pel en snijd de ui in ringen en pel en pers de knoflook. Was de aardappelen en snijd in partjes.
3. Verhit een klontje boter in een braadpan en fruit de ui samen met de helft van de knoflook. Voeg na 4 minuten het hacheevlees toe en bak in 4 minuten rondom goudbruin. Blus af met de wijn en 400 ml water. Draai het vuur laag.
4. Voeg de laurier, de kruidnagel en de mix voor hachee toe. Roer goed door en laat het geheel met de deksel op de pan minimaal 2,5 uur stoven. Roer af en toe door.
5. Verdeel de aardappelpartjes over één helft van een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met olijfolie en verdeel er de paprikapoeder en de resterende knoflook overheen. Rooster in de oven in 30 minuten gaar. Verdeel na 22 minuten de boerenkool over de andere helft van de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en rooster in de laatste 8 minuten knapperig.
6. Verdeel het hacheevlees over de borden en serveer met de geroosterde aardappelpartjes en de knapperige boerenkool.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3485 Kj
Calorieën
831 kcal
Vetten
46 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
53 gram
Waarvan suikers
4 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
43 gram