Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Langzaam gegaarde hachee met knapperige boerenkool

Langzaam gegaarde hachee met knapperige boerenkool

Ingrediënten

  • 600 gram boerenkool
  • 36 gram kruidenmix
  • 500 gram hacheevlees
  • 100 ml rode wijn
  • 3 stuks rode uien
  • 2 stuks laurierbladeren
  • 1 stuk kruidnagel
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 800 gram aardappelen
Langzaam gegaarde hachee met knapperige boerenkool product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Pel en snijd de ui in ringen en pel en pers de knoflook. Was de aardappelen en snijd in partjes.
  3. Verhit een klontje boter in een braadpan en fruit de ui samen met de helft van de knoflook. Voeg na 4 minuten het hacheevlees toe en bak in 4 minuten rondom goudbruin. Blus af met de wijn en 400 ml water. Draai het vuur laag.
  4. Voeg de laurier, de kruidnagel en de mix voor hachee toe. Roer goed door en laat het geheel met de deksel op de pan minimaal 2,5 uur stoven. Roer af en toe door.
  5. Verdeel de aardappelpartjes over één helft van een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met olijfolie en verdeel er de paprikapoeder en de resterende knoflook overheen. Rooster in de oven in 30 minuten gaar. Verdeel na 22 minuten de boerenkool over de andere helft van de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en rooster in de laatste 8 minuten knapperig.
  6. Verdeel het hacheevlees over de borden en serveer met de geroosterde aardappelpartjes en de knapperige boerenkool.

    Voedingswaarde

  • Kcal 831
  • Eiwit 43 g
  • Koolhydraten 53 g
  • waarvan suikers 4
  • Vet 46 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 13
  • Vezels 9