Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lasagne alla Fiorentina

Lasagne alla Fiorentina

Ingrediënten

  • 16 lasagnebladen
  • 2 eetl. olijfolie
  • 6 sjalotjes, gesnipperd
  • 500 g rundergehakt
  • 2 eetl. gehakte Italiaanse kruiden (vers of diepvries) of 2 theel. gedroogd
  • 5 vleestomaten
  • zout
  • versgemalen peper
  • 300 g spinazie, panklaar
  • 1 kleine courgette, in dunne plakken
  • 1 rode of gele paprika, in repen
  • 100 g salami, in reepjes
  • 150 g mozzarella, in plakken
  • voor de bechamelsaus:
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 6 dl melk (Melkan)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • ovenschaal
Lasagne alla Fiorentina product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 70 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Voorbereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de lasagnebladen 3 minuten voor. Haal ze uit de pan en leg ze naast elkaar op een schone doek. Verhit de olijfolie, fruit hierin de sjalotjes en bak hierbij het gehakt rul. Schep de Italiaanse kruiden erdoor. Kruis de tomaten in, leg ze even in kokend water, pel ze en snijd ze in stukjes. Voeg ze met zout en peper bij het gehakt. Breng de spinazie aan de kook, giet af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken. Smelt voor de bechamelsaus de boter, roer de bloem erdoor en laat de roux 2-3 minuten zachtjes garen. Voeg de melk al roerend in gedeelten toe en meng alles tot een gladde saus. Breng deze op smaak met zout, peper. Schep de helft van de Parmezaanse kaas erdoor.

Bereidingswijze

  1. Vorm laagjes in de ovenschaal. Begin met een laag gehaktsaus. Leg daarop spinazie, lasagne­bladen, een laagje gehakt met daarop plakjes courgette en een beetje bechamelsaus. Vervolg met een laagje lasagnebladen met daarop gehakt en paprika met salami. (Bewaar iets voor de garnering). Dek af met lasagne­bladen met daarop de mozzarella. Giet de rest van de bechamelsaus erover. Garneer met de overgebleven reepjes paprika of salami. Strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover. Zet het gerecht circa 45 minuten in het midden van de oven.

Variatie

- Vervang de Italiaanse kruiden door 2 eetlepels pesto.- Neem in plaats van salami reepjes gerookt spek en bak deze mee met het gehakt.

    Voedingswaarde

  • Kcal 1075
  • Eiwit 58 g
  • Koolhydraten 75 g
  • Vet 61 g