
Lasagne alla Fiorentina
4 pers.
ca. 70 min
Italiaans
Ingrediënten
16 lasagnebladen
2 eetl. olijfolie
6 sjalotjes, gesnipperd
500 g rundergehakt
2 eetl. gehakte Italiaanse kruiden (vers of diepvries) of 2 theel. gedroogd
5 vleestomaten
zout
versgemalen peper
300 g spinazie, panklaar
1 kleine courgette, in dunne plakken
1 rode of gele paprika, in repen
100 g salami, in reepjes
150 g mozzarella, in plakken
voor de bechamelsaus:
50 g boter
50 g bloem
6 dl melk (Melkan)
zout
versgemalen peper
50 g geraspte Parmezaanse kaas
ovenschaal
Bereidingswijze
Vorm laagjes in de ovenschaal. Begin met een laag gehaktsaus. Leg daarop spinazie, lasagne­bladen, een laagje gehakt met daarop plakjes courgette en een beetje bechamelsaus. Vervolg met een laagje lasagnebladen met daarop gehakt en paprika met salami. (Bewaar iets voor de garnering). Dek af met lasagne­bladen met daarop de mozzarella. Giet de rest van de bechamelsaus erover. Garneer met de overgebleven reepjes paprika of salami. Strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover. Zet het gerecht circa 45 minuten in het midden van de oven.
Variatietip!
- Vervang de Italiaanse kruiden door 2 eetlepels pesto.- Neem in plaats van salami reepjes gerookt spek en bak deze mee met het gehakt.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
1075 kcal
Vetten
61 gram
Koolhydraten
75 gram
Eiwitten
58 gram