
Lasagne arrabbiata
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 60 min
Ingrediënten
4 el PLUS olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 rode peper, zonder zaadlijsten en fijngehakt
300 g Boerentrots van PLUS Mager rundergehakt
1 tube Mutti Tomatenpuree (130 g)
250 ml PLUS Groentebouillon (van blokje)
1 fles Mutti Passata basilicum (700 g)
400 g gewassen spinazie
250 g PLUS Lasagnebladen
1 bol mozzarella (125 g), in plakjes
Bereidingswijze
Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui, knoflook en rode peper 2 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min rul. Bak de tomatenpuree 1 min. mee.
Roer de bouillon erdoor en voeg de tomatensaus toe. Verwarm de saus 8 min. zachtjes. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verhit in een hapjespan de laatste 2 el olijfolie. Voeg de spinazie toe en laat het blad al omscheppend slinken en het vocht verdampen.
Schep een beetje tomatensaus in de ovenschaal. Dek af met een laag lasagnebladen. Verdeel wat tomatensaus en een beetje spinazie erover. Maak zo meer lagen met de rest van de lasagne, tomatensaus en spinazie. Eindig met een laag tomatensaus.
Verdeel de mozzarella erover en bak de lasagne in de voorverwarmde oven in 30 min. lichtbruin en gaar.
Variatietip
Voeg gerust meer groenten toe: een zak Italiaanse roerbakgroenten (400 g) is ideaal. Bak de groenten 3 min. mee met het uienmengsel. 100% vega? Vervang het gehakt door vega gehakt.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
587 kcal
Vetten
25 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
55 gram
Waarvan suikers
15 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
33 gram
Zout
2.70 gram