
Lasagne bolognese
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
300 gram rundergehakt
1 pak lasagnebladen
400 gram tomatensaus
1 teentje knoflook
1 stuk rode ui
20 gram basilicum
450 gram tuinerwten
300 gram verse spinazie
150 gram geraspte kaas
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Pel en snipper de rode ui. Pel en pers de knoflook. Pluk de blaadjes van de basilicum, hak de steeltjes fijn en scheur de blaadjes.
3. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui samen met de knoflook en de basilicumsteeltjes. En rul het gehakt. Voeg de tuinerwtjes en de spinazie beetje bij beetje toe totdat deze is geslonken. Voeg de tomatensaus toe, bak nog 4 minuten en haal dan van het vuur.
4. Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met een laagje saus. Leg er een laag lasagnebladen overheen, een laag saus, wat basilicumblaadjes en een beetje geraspte kaas. Herhaal deze stap totdat de schaal vol is, eindig met de saus en een laag geraspte kaas. Bak de lasagne in de oven in 30 minuten gaar en goudbruin.
5. Verdeel de lasagne over de borden en garneer met de overgebleven basilicum.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2147 Kj
Calorieën
510 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
41 gram
Waarvan suikers
14 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
38 gram