Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lasagne bolognese

Lasagne bolognese

Ingrediënten

  • 300 gram rundergehakt
  • 1 pak lasagnebladen
  • 400 gram tomatensaus
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk rode ui
  • 20 gram basilicum
  • 450 gram tuinerwten
  • 300 gram verse spinazie
  • 150 gram geraspte kaas
Lasagne bolognese product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. 2. Pel en snipper de rode ui. Pel en pers de knoflook. Pluk de blaadjes van de basilicum, hak de steeltjes fijn en scheur de blaadjes.
  3. 3. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui samen met de knoflook en de basilicumsteeltjes. En rul het gehakt. Voeg de tuinerwtjes en de spinazie beetje bij beetje toe totdat deze is geslonken. Voeg de tomatensaus toe, bak nog 4 minuten en haal dan van het vuur.
  4. 4. Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met een laagje saus. Leg er een laag lasagnebladen overheen, een laag saus, wat basilicumblaadjes en een beetje geraspte kaas. Herhaal deze stap totdat de schaal vol is, eindig met de saus en een laag geraspte kaas. Bak de lasagne in de oven in 30 minuten gaar en goudbruin.
  5. 5. Verdeel de lasagne over de borden en garneer met de overgebleven basilicum.

    Voedingswaarde

  • Kcal 510
  • Eiwit 38 g
  • Koolhydraten 41 g
  • waarvan suikers 14
  • Vet 20 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 10
  • Vezels 10