Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lasagne met gegrilde aubergine

Lasagne met gegrilde aubergine

Ingrediënten

  • 2 stuks mozzarella
  • 500 gram gemengd gehakt
  • 300 gram verse spinazie
  • 700 ml pastasaus tomaat
  • 250 gram lasagnebladen
  • 4 stuks aubergines
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 bosje basilicum
  • 1 stuk rode ui
Lasagne met gegrilde aubergine product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel en pers de knoflook en pel en snipper de rode ui. Scheur de basilicumblaadjes in stukken. Snijd de aubergine over de lengte in plakken. Snijd de mozzarella in plakken.
  2. 2. Verhit een grote koekenpan en rul het gehakt. Voeg de knoflook en de ui toe en bak 5 minuten mee.
  3. 3. Voeg de spinazie en de basilicum toe en breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Schenk de passata erbij en verwarm het geheel.
  4. 4. Verhit een grillpan en bestrijk de plakken aubergine met olijfolie. Grill tot er mooie grillstrepen ontstaan.
  5. 5. Vet een ovenschaal in met een scheutje olijfolie. Verdeel een laagje saus over de bodem, bedek met lasagnevellen en beleg met een paar plakken gegrilde aubergine. Herhaal deze stappen tot alle ingrediënten op zijn.
  6. 6. Verdeel de mozzarella over de lasagne en bak het geheel 20 minuten in de oven.
  7. Tip: Lekker met een rucola salade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 795
  • Eiwit 52 g
  • Koolhydraten 69 g
  • waarvan suikers 25
  • Vet 33 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 17
  • Vezels 13