
Lasagne met gegrilde aubergine
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 stuks mozzarella
500 gram gemengd gehakt
300 gram verse spinazie
700 ml pastasaus tomaat
250 gram lasagnebladen
4 stuks aubergines
3 teentjes knoflook
1 bosje basilicum
1 stuk rode ui
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel en pers de knoflook en pel en snipper de rode ui. Scheur de basilicumblaadjes in stukken. Snijd de aubergine over de lengte in plakken. Snijd de mozzarella in plakken.
2. Verhit een grote koekenpan en rul het gehakt. Voeg de knoflook en de ui toe en bak 5 minuten mee.
3. Voeg de spinazie en de basilicum toe en breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Schenk de passata erbij en verwarm het geheel.
4. Verhit een grillpan en bestrijk de plakken aubergine met olijfolie. Grill tot er mooie grillstrepen ontstaan.
5. Vet een ovenschaal in met een scheutje olijfolie. Verdeel een laagje saus over de bodem, bedek met lasagnevellen en beleg met een paar plakken gegrilde aubergine. Herhaal deze stappen tot alle ingrediënten op zijn.
6. Verdeel de mozzarella over de lasagne en bak het geheel 20 minuten in de oven.
Tip: Lekker met een rucola salade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3344 Kj
Calorieën
795 kcal
Vetten
33 gram
Waarvan verzadigd vet
17 gram
Koolhydraten
69 gram
Waarvan suikers
25 gram
Vezels
13 gram
Eiwitten
52 gram