
Lasagne met gegrilde groenten en ricotta
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
Europees
Ingrediënten
25 gram boter
30 gram bloem
250 milliliter hete melk
0 nootmuskaat (versgemalen)
1 aubergine (in dunne plakken)
1 courgette (in dunne plakken)
2 rode uien (in dunne plakken)
25 milliliter olijfolie
1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden
400 milliliter Italiaanse tomatensaus (pot)
150 gram ricotta
50 gram Parmezaanse kaas (versgeraspt)
300 gram bloem
0 bloem (om te bestuiven)
3 eieren
1 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de boter smelten en roer de bloem erdoor. Bak de bloem een paar minuten mee zonder te laten kleuren. Giet de melk er, al roerend met een garde, geleidelijk bij en klop stevig tot een gladde saus. Laat de bechamelsaus circa 5 minuten garen op een lage stand. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en houd apart.
2. Verhit een grillpan en bestrijk de plakken groente en ui aan beide kanten met olie. Gril om en om mooi bruin. Bestrooi de groenten licht met zout, peper en wat Italiaanse kruiden.
3. Bestuif een schoon werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dunne lap. Vouw deze lap in drieën en rol nogmaals uit tot een lap van circa 1-2 mm dik. Snijd het deeg in vellen voor lasagne, op maat van de ovenschaal.
4. Verdeel een paar lepels tomatensaus over de bodem van de schaal en bedek met lasagnevellen. Bestrijk de pasta met wat saus en 1/3 van de groenteplakken. Bedek weer met lasagnevellen en bestrijk met de ricotta. Bestrooi met zout, peper en Italiaanse kruiden en dek af met lasagnevellen. Maak zo nog twee lagen met groenten, saus en lasagnevellen en eindig met de bechamelsaus.
5. Bestrooi met de kaas en bak de lasagne in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar en bruin.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
720 kcal
Vetten
30 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
78 gram
Eiwitten
30 gram
Meer recepten in de categorie