
Lasagne met gerookte zalm en visfilet
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 50 min
Europees
Ingrediënten
1 eetlepel olijfolie
1 ui (gesnipperd)
5 draadjes saffraan
150 milliliter droge witte wijn
2 teentjes knoflook (gesnipperd)
1 eetlepel tomatenpuree
400 gram tomatenblokjes (blik)
100 gram mascarpone
16 lasagnevellen
200 gram gerookte zalm
400 gram visfilets (in repen)
1 ei (losgeklopt)
0.5 citroenen (uitgeperst, schil geraspt)
Bereidingswijze
1. Verwarm de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Laat de saffraan weken in de wijn.
2. Voeg de knoflook en de tomatenpuree toe aan de uien en fruit nog 1 minuut. Blus af met de wijn met saffraan en voeg de tomatenblokjes toe.
3. Laat de saus op middelhoge stand circa 10 minuten zachtjes koken zonder deksel op de pan.
4. Breng de saus op smaak met zout en peper en laat afkoelen. Roer er een paar eetlepels mascarpone doorheen.
5. Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk een ovenschaal met een lepeltje saus en leg hier 4 lasagnevellen op.
6. Schep er een paar lepels saus op en beleg met de gerookte zalm.
7. Herhaal dit 2 keer met pastavellen, saus en repen visfilet en eindig met een laag pastavellen.
8. Roer de overige mascarpone los met het ei, het citroensap en de -rasp. Giet dit over de pastavellen en bak de lasagne in circa 30 minuten gaar en bruin in de oven.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
675 kcal
Vetten
23 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
63 gram
Eiwitten
44 gram
Meer recepten in de categorie