

Lasagne met kip en spinazie
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 60 min
9.34 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 stuks Boerentrots kipfilet
65 gram Roomboter
3 tenen Knoflook
1 theelepel Oregano
50 gram Tarwebloem
1 Liter Halfvolle melk
2 stuks Mozzarella
60 gram Parmigiano
400 gram Spinazie
500 gram PLUS Lasagnebladen
Bereidingswijze
1. Kook de kipfilet in water tot dit gaar is, trek dan met 2 vorken uit elkaar.
2. Verhit intussen 50 gram boter in een steelpan. Hak de knoflook fijn en voeg, samen met de oregano, aan de boter toe, bak kort mee. Voeg dan de bloem toe en bak al roerend 2 minuten mee. Voeg beetje bij beetje de melk toe en breng aan de kook.
3. Verhit de resterende boter in een koekenpan en bak de spinazie aan tot dit geslonken is, breng op smaak met peper en zout.
4. Voeg aan de saus de spinazie, geraspte Parmezaan en de kip toe. Roer door tot de kaas gesmolten is en breng dan op smaak met peper en zout.
5. Vul je ovenschaal met een laagje saus, dan lasagnebladen, weer saus en herhaal tot alles op is. Scheur de mozzarella in stukken en dep zoveel mogelijk droog. Leg dit op de lasagne en bak dan af op de bbq, tot de pasta gaar is. Laat kort afkoelen voor het opdienen.
6. Tip: Je kunt deze lasagne ook in de oven bereiden op 180 graden (ongeveer 45 minuten).
Meer recepten in de categorie