
Lasagne met vis
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
12 groene lasagnebladen
1 eetlepel olijfolie
1 citroen (in plakjes)
1 visbouillontablet
400 gram kabeljauwfilets
1 blikje tonijn (ca. 180 g)
7 tomaten
25 gram boter
4 eetlepels witte wijn
1 eetlepel verse dille (gehakt)
100 milliliter kookroom
150 gram garnalen
250 milliliter crème fraîche
100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
Bereidingswijze
1. Kook de lasagnevellen met 1 eetlepel olijfolie volgens de aanwijzing op de verpakking. Schep ze uit de pan, dompel ze even in koud water en leg ze naast elkaar op een schone theedoek.
2. Breng 1 liter water met in plakken gesneden citroen en het visbouillontablet aan de kook. Voeg de kabeljauw toe en laat deze in 3 minuten tegen de kook aan gaar worden. Schep de vis uit de pan.
3. Giet de tonijn af. Kruis de tomaten in en leg ze 1 minuut in kokend water. Ontvel ze en snijd ze in stukken.
4. Smoor de tomaten 10 minuten in de boter met de witte wijn. Verwarm de oven voor op 200°C.
5. Roer dille, kookroom, stukjes kabeljauw, tonijn en garnalen voorzichtig door het tomatenmengsel.
6. Beleg de bodem van de ovenschaal met lasagnevellen. Bestrijk deze met 1/5 deel van de crème fraîche en peper en zout en 1/4 deel van het vismengsel. Herhaal dit 3 keer en eindig met crème fraîche. Strooi de kaas erover en zet het gerecht 20 minuten in het midden van de oven.
7. Eet er een groene salade bij.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
825 kcal
Vetten
45 gram
Waarvan verzadigd vet
27 gram
Koolhydraten
47 gram
Eiwitten
54 gram
Meer recepten in de categorie