
Lasagne met zalm en courgette
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
12 lasagnebladen
2 courgettes (in blokjes)
200 milliliter kruidenbouillon van tablet
125 milliliter crème fraîche
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels groene pesto
250 gram diepvrieszalmfilets (ontdooid, in brede repen)
100 gram belegen kaas (geraspt)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de lasagnevellen in ruim water met zout beetgaar. Schep de vellen uit de pan en leg ze op een vochtige doek.
2. Kook de helft van de courgetteblokjes in de bouillon in 10 minuten gaar. Giet ze af, vang het vocht op, en pureer ze met de crème fraîche.
3. Verhit de olie en bak hierin de rest van de courgetteblokjes 3 minuten. Schep de pesto erbij en roer dit mengsel door de courgettesaus. Breng op smaak met peper. Voeg, als de saus te dik is, een klein scheutje courgettekookvocht toe.
4. Schep een dun laagje saus op de bodem van de ovenschaal. Leg daarop 4 lasagnevellen met daarop een laagje saus en repen zalm. Herhaal dit nog een keer en dek af met de laatste lasagnevellen bedekt met een laagje saus en bestrooid met de kaas. Zet het gerecht onafgedekt 20 minuten in het midden van de oven.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
640 kcal
Vetten
35 gram
Waarvan verzadigd vet
16 gram
Koolhydraten
49 gram
Eiwitten
30 gram
Meer recepten in de categorie