
Lasagne van aubergine met geitenkaas
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Mediterraans
Ingrediënten
3 aubergines (in lange plakken, 1 cm dik)
0 olijfolie
1 ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 blikje tomatenpuree (70 g)
2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
0.5 eetlepels salie (fijngehakt)
0 salie (om te garneren)
250 gram zachte geitenkaas (verkruimeld)
75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
Bereidingswijze
1. Bestrooi de plakken aubergine met zout en besprenkel met olijfolie. Verhit de grillpan, leg de aubergineplakken naast elkaar erin en gril 3-5 minuten per kant.
2. Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Roer de tomaten erdoor en laat zonder deksel 10 minuten zachtjes koken.
3. Roer de fijngehakte salie door de saus en breng op smaak met peper. Verwarm de oven voor op 200ºC.
4. Verdeel een kwart van de tomatensaus over de ovenschaal. Leg een derde van de aubergineplakken en een derde van de geitenkaas erop. Maak zo nog 2 lagen. Eindig met een laag tomatensaus en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
5. Bak de lasagne in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin. Garneer met blaadjes salie.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
495 kcal
Vetten
34 gram
Waarvan verzadigd vet
15 gram
Koolhydraten
21 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
23 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie