
Lasagne van zoete aardappel en courgette
4 pers.
ca. 50 min
Italiaans
Ingrediënten
800 g zoete aardappel
300 g courgette
4 rijpe tomaten
1 ui
1 rode paprika
olijfolie
400 g rundergehakt
1 tl oregano
himalaya- of zeezout
versgemalen zwarte peper
100 g harde geitenkaas, geraspt
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Was en schil de zoete aardappels en courgettes, en snijd ze in de lengte in plakken met een kaasschaaf. Leg op 2 borden apart weg.
Was de tomaten en snijd deze in plakken.
Snipper de ui en snijd de paprika in kleine blokjes.
Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt kort met de ui, oregano en peper en zout naar smaak. Voeg de paprika toe en bak het kort mee.
Vet een ovenschaal in met olijfolie.
Maak nu de lasagne; verdeel de ingrediënten zo, dat je van alles 2 lagen kunt maken.
Begin met een laag zoete aardappel, dan de courgette, de tomaat, het gehakt en tot slot de geitenkaas; herhaal dit nog een keer.
Zet de ovenschaal met de lasagne 35 minuten in de oven.
Ook lekker met verse groene pesto tussen de lagen en een groene salade.