Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lasagne van zoete aardappel en courgette

Lasagne van zoete aardappel en courgette

Ingrediënten

  • 800 g zoete aardappel
  • 300 g courgette
  • 4 rijpe tomaten
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • olijfolie
  • 400 g rundergehakt
  • 1 tl oregano
  • himalaya- of zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 100 g harde geitenkaas, geraspt
Lasagne van zoete aardappel en courgette product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 50 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Was en schil de zoete aardappels en courgettes, en snijd ze in de lengte in plakken met een kaasschaaf. Leg op 2 borden apart weg.
  3. Was de tomaten en snijd deze in plakken.
  4. Snipper de ui en snijd de paprika in kleine blokjes.
  5. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt kort met de ui, oregano en peper en zout naar smaak. Voeg de paprika toe en bak het kort mee.
  6. Vet een ovenschaal in met olijfolie.
  7. Maak nu de lasagne; verdeel de ingrediënten zo, dat je van alles 2 lagen kunt maken.
  8. Begin met een laag zoete aardappel, dan de courgette, de tomaat, het gehakt en tot slot de geitenkaas; herhaal dit nog een keer.
  9. Zet de ovenschaal met de lasagne 35 minuten in de oven.
  10. Ook lekker met verse groene pesto tussen de lagen en een groene salade.