
Lasagnette met worst en ricotta
Hoofdgerecht
2 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
250 gram lasagnebladen (koelvers)
2 eetlepels olijfolie
2 braadworsten (ontveld, naar keuze)
400 gram Italiaanse wokgroenten
1 blik tomatenblokjes
125 gram ricotta
2 takjes basilicum (grof gehakt)
Bereidingswijze
1. Snijd de lasagnebladen in de lengte in 4 linten. Kook de pasta in 4 minuten beetgaar en roer de linten los met een pollepel.
2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het worstvlees in circa 2 minuten goudbruin. Voeg de roerbakgroenten toe en bak 5 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe, breng op smaak met zout en peper en laat 5 minuten pruttelen.
3. Roer de pastalinten door de saus. Verdeel de ricotta in kleine bergjes over de pan en bestrooi met de basilicum. Besprenkel naar smaak met extra olijfolie.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
910 kcal
Vetten
39 gram
Waarvan verzadigd vet
14 gram
Koolhydraten
96 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
40 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie