Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Latkes met creme fraiche en gerookte zalm

Latkes met creme fraiche en gerookte zalm

Ingrediënten

  • 400 gram Aardappelen, geschild
  • 1 Halve Courgette
  • 1 stuk Ei
  • 2 eetlepel Bloem
  • 1 stuk Citroen
  • 5 takjes Dille
  • 100 gram Gerookte zalm
  • 125 gram Creme fraiche
Latkes met creme fraiche en gerookte zalm product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Rasp de aardappels op een grove rasp. Verwijder de uiteindes van de courgette en rasp ook op een grove rasp. Meng de geraspte aardappel en courgette met elkaar, en meng het ei, de bloem, 1 tl citroenrasp, zout en peper door elkaar.
  2. 2. Verwarm een grote koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Maak een soort hamburgertjes met een doorsnee van 5 cm en een dikte van 1 cm van het aardappelmengsel. Bak ze in de koekenpan aan beide kanten goudbruin, krokant en gaar. Dit duurt 15-20 minuten.
  3. 3. Hak ondertussen de dille grof. Scheur de zalm in grove stukken en snijd de citroen in partjes.
  4. 4. Serveer de latkes op een mooie schaal of individuele bordjes. Leg op elke latke een lepeltje crème fraîche, wat gerookte zalm en dille. Garneer met zwarte peper en serveer met de citroenpartjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 120
  • Eiwit 1 g
  • Koolhydraten 6 g
  • waarvan suikers 0
  • Vet 9 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 6
  • Vezels 0