

Latkes met creme fraiche en gerookte zalm
Voorgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Nederlands
7.88 voor 4 pers.
Ingrediënten
400 gram Aardappelen
1 Halve Courgette
1 stuk Ei
2 eetlepel Bloem
1 stuk Citroen
5 takjes Dille
100 gram Gerookte zalm
125 gram Creme fraiche
Bereidingswijze
1. Rasp de aardappels op een grove rasp. Verwijder de uiteindes van de courgette en rasp ook op een grove rasp. Meng de geraspte aardappel en courgette met elkaar, en meng het ei, de bloem, 1 tl citroenrasp, zout en peper door elkaar.
2. Verwarm een grote koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Maak een soort hamburgertjes met een doorsnee van 5 cm en een dikte van 1 cm van het aardappelmengsel. Bak ze in de koekenpan aan beide kanten goudbruin, krokant en gaar. Dit duurt 15-20 minuten.
3. Hak ondertussen de dille grof. Scheur de zalm in grove stukken en snijd de citroen in partjes.
4. Serveer de latkes op een mooie schaal of individuele bordjes. Leg op elke latke een lepeltje crème fraîche, wat gerookte zalm en dille. Garneer met zwarte peper en serveer met de citroenpartjes.
Meer recepten in de categorie