
Lauw-warme spitskoolsalade met andijvie
4 pers.
ca. 40 min
Overig
Ingrediënten
1 spitskool van 500 gram
500 g zoete aardappel
8 el olijfolie
150 g geroosterde amandelen
200 g andijvie
3 stengels bosui
1 pot rode bietjes (210 ml)
50 g rode bessen
zwarte peper
Bereidingswijze
Snijd de spitskool doormidden, daarna elke helft weer doormidden en dan elk kwart nogmaals doormidden, zodat je 8 lange parten krijgt (de bladeren moeten aan elkaar blijven).
Was de aardappels en snijd ze in blokjes van 1 centimeter groot.
Stoom of kook de aardappelblokjes in ± 6 minuten beetgaar.
Verwarm 5 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en leg de spitskoolparten erin.
Laat de parten ± 4 minuten bakken tot de onderkant bruin is en draai ze om. Laat de andere kant ook bruin worden.
Hak ondertussen de amandelen fijn.
Was de andijvie en snijd in reepjes. Snijd de bosui fijn en meng die met 1 eetlepel olijfolie door de andijvie.
Snijd de bietjes fijn en plet de rode bessen.
Meng de biet met de bessen en 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met wat zwarte peper.
Meng nu de aardappel met de andijvie en verdeel over de borden.
Leg er de spitskoolparten op en schep er wat bietendressing en amandelen over.