Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lauw-warme spitskoolsalade met andijvie

Lauw-warme spitskoolsalade met andijvie

Ingrediënten

  • 1 spitskool van 500 gram
  • 500 g zoete aardappel
  • 8 el olijfolie
  • 150 g geroosterde amandelen
  • 200 g andijvie
  • 3 stengels bosui
  • 1 pot rode bietjes (210 ml)
  • 50 g rode bessen
  • zwarte peper
Lauw-warme spitskoolsalade met andijvie product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de spitskool doormidden, daarna elke helft weer doormidden en dan elk kwart nogmaals doormidden, zodat je 8 lange parten krijgt (de bladeren moeten aan elkaar blijven).
  2. Was de aardappels en snijd ze in blokjes van 1 centimeter groot.
  3. Stoom of kook de aardappelblokjes in ± 6 minuten beetgaar.
  4. Verwarm 5 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en leg de spitskoolparten erin.
  5. Laat de parten ± 4 minuten bakken tot de onderkant bruin is en draai ze om. Laat de andere kant ook bruin worden.
  6. Hak ondertussen de amandelen fijn.
  7. Was de andijvie en snijd in reepjes. Snijd de bosui fijn en meng die met 1 eetlepel olijfolie door de andijvie.
  8. Snijd de bietjes fijn en plet de rode bessen.
  9. Meng de biet met de bessen en 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met wat zwarte peper.
  10. Meng nu de aardappel met de andijvie en verdeel over de borden.
  11. Leg er de spitskoolparten op en schep er wat bietendressing en amandelen over.