
Lauwwarme aardappel sperziebonen salade met spekjes en yoghurt munt dressing
bijgerecht
4 pers.
ca. 25 min
21.68 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 kilo Aardappelen
200 gram Sperziebonen
150 gram Ontbijtspek
120 ml Yoghurt
2 eetlepel Mosterd
1 stuk Citroen
1 tenen Knoflook
1 Halve Munt
Bereidingswijze
1. Breng een pan ruim gezouten water aan de kook.
2. Schil de aardappels en snijd ze in hapklare stukken. Kook de aardappels in 15-20 minuten beetgaar. Haal de aardappels uit de pan maar bewaar het water. Dop de sperziebonen en kook ze enkele minuten tot gaar.
3. Bak ondertussen de spek in een koekenpan op middelhoog vuur tot krokant. Haal uit de pan en laat uitlekken op een stuk papier. Zet apart.
4. Combineer de yoghurt, mosterd, sap en rasp van een citroen, een geperste teen knoflook, olijflie en de fijngesneden munt in een kom en breng op smaak met zout en peper.
5. Meng de lauwwarme aardappels en sperziebonen door de dressing en kruimel de krokante spekjes er overheen.
Meer recepten in de categorie