Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lauwwarme aardappelsalade met groene bonen en venkel

Lauwwarme aardappelsalade met groene bonen en venkel

Ingrediënten

  • 500 gram sperziebonen
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 0 pot bieslook
  • 500 gram krieltjes
  • 100 ml volle yoghurt
  • 2 stuks venkel
  • 1 stuk rode ui
  • 1 stuk komkommer
  • 4 stuks eieren
  • 1 bakje dille
  • 5 stuks augurken
  • 1 theelepel Dijon mosterd
Lauwwarme aardappelsalade met groene bonen en venkel product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Halveer de krieltjes. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en hak de bieslook en de dille fijn. Snijd de augurken in kleine blokjes. Pel de rode ui en snijd in flinterdunne ringen. Halveer de komkommer over de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in boogjes. Snijd de venkel in dunne plakken.
  2. 2. Breng een grote pan water aan de kook en kook de krieltjes 10 minuten. Voeg na 4 minuten de sperziebonen en de eieren toe en kook mee. Giet af, spoel de eieren onder koud stromend water, pel en halveer.
  3. 3. Bak of grill de venkel tot er mooie grillstrepen ontstaan.
  4. 4. Meng de krieltjes, de rode ui, de augurk, de bieslook, de helft van de dille, de komkommer en de sperziebonen door elkaar.
  5. 5. Meng voor de dressing de mayonaise, de yoghurt, de mosterd en de resterende dille door elkaar. Schep 1 - 2 eetlepels dressing door de salade en giet de rest in een schaaltje.
  6. 6. Verdeel de salade over de borden, serveer met de venkel, de eieren en de dressing.

    Voedingswaarde

  • Kcal 451
  • Eiwit 18 g
  • Koolhydraten 40 g
  • waarvan suikers 9
  • Vet 23 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 10