
Lauwwarme aardappelsalade met groene bonen en venkel
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
500 gram sperziebonen
3 eetlepels mayonaise
0 pot bieslook
500 gram krieltjes
100 ml volle yoghurt
2 stuks venkel
1 stuk rode ui
1 stuk komkommer
4 stuks eieren
1 bakje dille
5 stuks augurken
1 theelepel Dijon mosterd
Bereidingswijze
1. Halveer de krieltjes. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en hak de bieslook en de dille fijn. Snijd de augurken in kleine blokjes. Pel de rode ui en snijd in flinterdunne ringen. Halveer de komkommer over de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in boogjes. Snijd de venkel in dunne plakken.
2. Breng een grote pan water aan de kook en kook de krieltjes 10 minuten. Voeg na 4 minuten de sperziebonen en de eieren toe en kook mee. Giet af, spoel de eieren onder koud stromend water, pel en halveer.
3. Bak of grill de venkel tot er mooie grillstrepen ontstaan.
4. Meng de krieltjes, de rode ui, de augurk, de bieslook, de helft van de dille, de komkommer en de sperziebonen door elkaar.
5. Meng voor de dressing de mayonaise, de yoghurt, de mosterd en de resterende dille door elkaar. Schep 1 - 2 eetlepels dressing door de salade en giet de rest in een schaaltje.
6. Verdeel de salade over de borden, serveer met de venkel, de eieren en de dressing.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1898 Kj
Calorieën
451 kcal
Vetten
23 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
40 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
18 gram
Meer recepten in de categorie