
Lauwwarme Aziatische salade met pulled salmon
4 pers.
ca. 30 min
Aziatisch
Ingrediënten
500 g zalmfilet
1 komkommer
1 rode peper
20 g koriander
4 bosuitjes
2 eetlepels sesamzaadjes
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel gembersiroop
2 limoenen
3 eetlepels zonnebloemolie
300 g peultjes
200 g bimi
Bereidingswijze
Snijd de komkommer over de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in boogjes. Snijd de rode peper en de bosui in ringen en hak de koriander grof. Verwijder de uiteindes van de peultjes.
Wrijf de zalm in met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verhit een koekenpan en bak de zalm aan beide kanten ongeveer 4 - 5 minuten. Trek met twee vorken de zalm uit elkaar.
Pers het sap uit de limoen. Roer voor de dressing de sojasaus, de gembersiroop, de zonnebloemolie en het sap van de limoen door elkaar.
Breng een pan water aan de kook en kook de peultjes en de bimi 3 - 4 minuten. Giet af en spoel af onder koud water.
Roer de bimi, de peultjes, de komkommer, de koriander, de peper en de bosui door elkaar. Verdeel over een grote schaal, leg de pulled salmon erop en serveer met de dressing. Garneer met de sesamzaadjes.