
Lauwwarme bietensalade met ricotta
Lunch
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
4 bieten (gewassen)
6 eetlepels olijfolie
3 eetlepels balsamicoazijn
100 gram ricotta
0.5 sinaasappels (rasp)
125 gram veldsla
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
2. Snijd de bieten aan de bovenkant kruislings in en besprenkel ze met 5 eetlepels olie en de azijn.
3. Bestrooi met zout en peper, maak er met aluminiumfolie 4 pakketjes van en rooster de bieten in de oven in circa 1 uur gaar.
4. Verwijder het folie en laat de bieten even afkoelen.
5. Meng intussen de ricotta met de sinaasappelrasp, 1 eetlepel olie, zout en peper.
6. Meng intussen de ricotta met de sinaasappelrasp, 1 eetlepel olie, zout en peper. Verdeel de veldsla over een schaal en leg de bieten erop.
7. Schep het ricottamengsel in de bieten en besprenkel met olie en azijn.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
225 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
9 gram
Eiwitten
4 gram
Meer recepten in de categorie