
Lauwwarme bloemkoolsalade met sinaasappel en kerriesaus
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram bloemkool
2 stuks sinaasappels
3 eetlepels yoghurt
410 gram kikkererwten
75 gram rucola
10 gram platte peterselie
2 eetlepels kerriepoeder
2 stuks rode uien
Bereidingswijze
1. Snijd de bloemkool in roosjes. Pel de rode ui en snijd in partjes. Snijd de schil van de sinaasappel en snijd er partjes uit. Hak de peterselie fijn.
2. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en verhit 1 eetlepel kerriepoeder kort. Roerbak de rode ui, de bloemkool en de kikkererwten in de kerrieolie.
3. Meng in een kom de bloemkool, de kikkererwten, de rode ui, de rucola, de partjes sinaasappel en de peterselie door elkaar en breng op smaak met peper.
4. Meng de yoghurt met 1 eetlepel kerriepoeder tot een egale saus.
5. Verdeel de salade over de borden en serveer met de kerriesaus.
Tip: Lekker met grof gehakte walnoten.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1692 Kj
Calorieën
403 kcal
Vetten
4 gram
Koolhydraten
60 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
14 gram
Eiwitten
25 gram
Meer recepten in de categorie