Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lauwwarme bloemkoolsalade met sinaasappel en kerriesaus

Lauwwarme bloemkoolsalade met sinaasappel en kerriesaus

Ingrediënten

  • 500 gram bloemkool
  • 2 stuks sinaasappels
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 410 gram kikkererwten
  • 75 gram rucola
  • 10 gram platte peterselie
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 2 stuks rode uien
Lauwwarme bloemkoolsalade met sinaasappel en kerriesaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Snijd de bloemkool in roosjes. Pel de rode ui en snijd in partjes. Snijd de schil van de sinaasappel en snijd er partjes uit. Hak de peterselie fijn.
  2. 2. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en verhit 1 eetlepel kerriepoeder kort. Roerbak de rode ui, de bloemkool en de kikkererwten in de kerrieolie.
  3. 3. Meng in een kom de bloemkool, de kikkererwten, de rode ui, de rucola, de partjes sinaasappel en de peterselie door elkaar en breng op smaak met peper.
  4. 4. Meng de yoghurt met 1 eetlepel kerriepoeder tot een egale saus.
  5. 5. Verdeel de salade over de borden en serveer met de kerriesaus.
  6. Tip: Lekker met grof gehakte walnoten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 403
  • Eiwit 25 g
  • Koolhydraten 60 g
  • waarvan suikers 7
  • Vet 4 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 0
  • Vezels 14