1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lauwwarme bonensalade met parmaham

Lauwwarme bonensalade met parmaham

Lauwwarme bonensalade met parmaham product foto
  • Ingredienten:

  • 6 el olijfolie
  • 100 g parmaham (Crudi d’Italia)
  • 450 g sperziebonen (diepvries)
  • 150 g tuinerwten extra fijn (diepvries)
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 zak zwarte bonen (225 g)
  • 6 zongedroogde tomaten (pot), in reepjes
  • 75 g rucola
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 ciabatta
Bereiden
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak de parmaham in 3-4 minuten krokant. Neem de ham uit de pan.
Doe 2 eetlepels olijfolie in de pan. Voeg de bevroren groenten toe en bak ze in 5 minuten beetgaar. Voeg de knoflook, de zwarte bonen en de zongedroogde tomaatjes toe en verwarm nog 2 minuten. Neem de pan van het vuur.
Verdeel de rucola over 4 borden. Schep er de warme bonensalade op. Verkruimel de ham grof boven de salade. Besprenkel de salades met de resterende 3 eetlepels olijfolie en de balsamicoazijn. Serveer met het ciabattabrood.
Variatie
Tip voor 2 personen: Verwerk de resterende zwarte bonen in een chilischotel.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 21 g
  • koolhydraten
  • 55 g
  • vet
  • 30 g
  • Kcal
  • 60
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie