Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lauwwarme bonensalade met parmaham

Lauwwarme bonensalade met parmaham

Ingrediënten

  • 6 el olijfolie
  • 100 g parmaham (Crudi d’Italia)
  • 450 g sperziebonen (diepvries)
  • 150 g tuinerwten extra fijn (diepvries)
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 zak zwarte bonen (225 g)
  • 6 zongedroogde tomaten (pot), in reepjes
  • 75 g rucola
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 ciabatta
Lauwwarme bonensalade met parmaham product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak de parmaham in 3-4 minuten krokant. Neem de ham uit de pan.
  2. Doe 2 eetlepels olijfolie in de pan. Voeg de bevroren groenten toe en bak ze in 5 minuten beetgaar. Voeg de knoflook, de zwarte bonen en de zongedroogde tomaatjes toe en verwarm nog 2 minuten. Neem de pan van het vuur.
  3. Verdeel de rucola over 4 borden. Schep er de warme bonensalade op. Verkruimel de ham grof boven de salade. Besprenkel de salades met de resterende 3 eetlepels olijfolie en de balsamicoazijn. Serveer met het ciabattabrood.

Variatie

Tip voor 2 personen: Verwerk de resterende zwarte bonen in een chilischotel.

    Voedingswaarde

  • Kcal 60
  • Eiwit 21 g
  • Koolhydraten 55 g
  • Vet 30 g