
Lauwwarme bonensalade met parmaham
4 pers.
ca. 20 min
Italiaans
Ingrediënten
6 el olijfolie
100 g parmaham (Crudi d’Italia)
450 g sperziebonen (diepvries)
150 g tuinerwten extra fijn (diepvries)
1 teen knoflook, fijngehakt
1 zak zwarte bonen (225 g)
6 zongedroogde tomaten (pot), in reepjes
75 g rucola
2 el balsamicoazijn
1 ciabatta
Bereidingswijze
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak de parmaham in 3-4 minuten krokant. Neem de ham uit de pan.
Doe 2 eetlepels olijfolie in de pan. Voeg de bevroren groenten toe en bak ze in 5 minuten beetgaar. Voeg de knoflook, de zwarte bonen en de zongedroogde tomaatjes toe en verwarm nog 2 minuten. Neem de pan van het vuur.
Verdeel de rucola over 4 borden. Schep er de warme bonensalade op. Verkruimel de ham grof boven de salade. Besprenkel de salades met de resterende 3 eetlepels olijfolie en de balsamicoazijn. Serveer met het ciabattabrood.
Variatietip!
Tip voor 2 personen: Verwerk de resterende zwarte bonen in een chilischotel.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
60 kcal
Vetten
30 gram
Koolhydraten
55 gram
Eiwitten
21 gram