Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lauwwarme broccoli-linzensalade met knapperige kip

Lauwwarme broccoli-linzensalade met knapperige kip

Ingrediënten

  • 450 gram kipfilethaasjes
  • 500 gram broccoli
  • 10 gram bieslook
  • 410 gram linzen
  • 300 gram kwark
  • 1 stuk limoen
  • 400 gram cherrytomaten
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 stuks avocado's
  • 10 gram krulpeterselie
Lauwwarme broccoli-linzensalade met knapperige kip product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + keukenmachine
  2. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Hak de bieslook en de peterselie fijn. Snijd de tomaat in partjes. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Spoel de linzen goed af en laat uitlekken.
  3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de gepaneerde kipfilethaasjes in 10 minuten rondom knapperig en goudbruin.
  4. Doe de broccoli in een keukenmachine, maal de roosjes tot de grootte van een rijstkorrel en meng met de linzen.
  5. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de linzen en broccoli kort aan. Voeg 1 theelepel paprikapoeder en de peterselie toe. Roerbak het geheel nog 4 minuten door. Roer dan de tomaatpartjes erdoorheen en laat iets afkoelen.
  6. Doe de kwark met de avocado, de limoenrasp, het limoensap en de resterende paprikapoeder in een keukenmachine en maal tot een gladde saus. Roer vervolgens de bieslook erdoor.
  7. Snijd de knapperige kip in reepjes en serveer bovenop de broccoli-linzensalade. Serveer met de avocado-limoen saus.

    Voedingswaarde

  • Kcal 502
  • Eiwit 51 g
  • Koolhydraten 28 g
  • waarvan suikers 10
  • Vet 18 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 16