
Lauwwarme broccoli-linzensalade met knapperige kip
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
450 gram kipfilethaasjes
500 gram broccoli
10 gram bieslook
410 gram linzen
300 gram kwark
1 stuk limoen
400 gram cherrytomaten
2 theelepels paprikapoeder
2 stuks avocado's
10 gram krulpeterselie
Bereidingswijze
+ keukenmachine
1. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Hak de bieslook en de peterselie fijn. Snijd de tomaat in partjes. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Spoel de linzen goed af en laat uitlekken.
2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de gepaneerde kipfilethaasjes in 10 minuten rondom knapperig en goudbruin.
3. Doe de broccoli in een keukenmachine, maal de roosjes tot de grootte van een rijstkorrel en meng met de linzen.
4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de linzen en broccoli kort aan. Voeg 1 theelepel paprikapoeder en de peterselie toe. Roerbak het geheel nog 4 minuten door. Roer dan de tomaatpartjes erdoorheen en laat iets afkoelen.
5. Doe de kwark met de avocado, de limoenrasp, het limoensap en de resterende paprikapoeder in een keukenmachine en maal tot een gladde saus. Roer vervolgens de bieslook erdoor.
6. Snijd de knapperige kip in reepjes en serveer bovenop de broccoli-linzensalade. Serveer met de avocado-limoen saus.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2104 Kj
Calorieën
502 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
28 gram
Waarvan suikers
10 gram
Vezels
16 gram
Eiwitten
51 gram