
Lauwwarme kruidige bloemkoolsalade met ei
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 stuk bloemkool
3 eetlepels griekse yoghurt 0% vet
20 gram pistachenoten
410 gram kikkererwten
10 gram platte peterselie
1 stuk ui
1 eetlepel kerriepoeder
1 theelepel gemalen komijn
4 stuks eieren
1 stuk citroen
1 teentje knoflook
400 gram linzen
2 stuks naanbroden
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel en snipper de ui en de knoflook, spoel de kikkererwten en linzen af en laat uitlekken, pel de pistachenoten en hak grof. Hak de peterselie fijn. Verwijder de steel van de bloemkool en snijd in roosjes.
2. Meng 3 eetlepels olijfolie met de kerrie, de komijn en de helft van de peterselie. Meng 2/3e van het kruidenmengsel door de bloemkool, de kikkererwten en de ui. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in de oven 20 minuten goudbruin en gaar. Leg de naanbroden de laatste 5 minuten bij de bloemkool in de oven.
3. Breng een pan water aan de kook en kook de eieren 8 minuten. Laat schrikken, pel en snijd in partjes.
4. Meng het resterende kruidenmengsel door de yoghurt en voeg de knoflook toe. Rasp de schil van een halve citroen en pers het sap uit. Meng door het yoghurtsausje.
5. Roer het ei en de linzen door de geroosterde bloemkool en verdeel over de borden. Serveer met het kruidige yoghurtsausje, het naanbrood en garneer met de overige peterselie en pistachenootjes.
Tip: Voeg granaatappelpitjes toe voor een verrassende touch.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2557 Kj
Calorieën
609 kcal
Vetten
21 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
62 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
16 gram
Eiwitten
35 gram
Meer recepten in de categorie