Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lauwwarme kruidige bloemkoolsalade met ei

Lauwwarme kruidige bloemkoolsalade met ei

Ingrediënten

  • 1 stuk bloemkool
  • 3 eetlepels griekse yoghurt 0% vet
  • 20 gram pistachenoten
  • 410 gram kikkererwten
  • 10 gram platte peterselie
  • 1 stuk ui
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 4 stuks eieren
  • 1 stuk citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram linzen
  • 2 stuks naanbroden
Lauwwarme kruidige bloemkoolsalade met ei product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel en snipper de ui en de knoflook, spoel de kikkererwten en linzen af en laat uitlekken, pel de pistachenoten en hak grof. Hak de peterselie fijn. Verwijder de steel van de bloemkool en snijd in roosjes.
  2. 2. Meng 3 eetlepels olijfolie met de kerrie, de komijn en de helft van de peterselie. Meng 2/3e van het kruidenmengsel door de bloemkool, de kikkererwten en de ui. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in de oven 20 minuten goudbruin en gaar. Leg de naanbroden de laatste 5 minuten bij de bloemkool in de oven.
  3. 3. Breng een pan water aan de kook en kook de eieren 8 minuten. Laat schrikken, pel en snijd in partjes.
  4. 4. Meng het resterende kruidenmengsel door de yoghurt en voeg de knoflook toe. Rasp de schil van een halve citroen en pers het sap uit. Meng door het yoghurtsausje.
  5. 5. Roer het ei en de linzen door de geroosterde bloemkool en verdeel over de borden. Serveer met het kruidige yoghurtsausje, het naanbrood en garneer met de overige peterselie en pistachenootjes.
  6. Tip: Voeg granaatappelpitjes toe voor een verrassende touch.

    Voedingswaarde

  • Kcal 609
  • Eiwit 35 g
  • Koolhydraten 62 g
  • waarvan suikers 6
  • Vet 21 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 7
  • Vezels 16