
Lauwwarme linzensalade met avocado en zalmspiesjes
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
40.30 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Uien
3 eetlepel Olijfolie
300 gram Sperziebonen
410 gram Linzen
440 gram Zalmspiesen
2 stuks Avocado
2 theelepel Citroensap
1 Plant Peterselie
Bereidingswijze
1. Verwijder de schil van de ui en snipper fijn. Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui. Snijd de uiteindes van de sperziebonen en voeg toe aan de ui. Bak 3 minuten op middelhoog vuur, voeg 100 ml water toe en laat zo nog vijf minuten garen.
2. Verwarm de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm een koekenpan met de resterende olijfolie en bak daarin de zalmspiesen 1-2 minuten per kant, zodat de binnenkant nog een beetje rosé is.
3. Verwijder de schil en pit van de avocado, en snijd het vruchtvlees in stukjes. Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Snijd de peterselieblaadjes fijn en meng met de avocado en sperziebonen door de linzen.
4. Serveer de lauwwarme linzensalade met de zalmspiesen.
Meer recepten in de categorie