Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lauwwarme rode koolsalade met gerookte eendenborst

Lauwwarme rode koolsalade met gerookte eendenborst

Ingrediënten

  • 180 gram gerookte eendenborstfilet
  • 300 gram rode kool
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 stronkjes roodlof
  • 3 mandarijnen (gepeld)
  • 4 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 1 eetlepel azijn
  • 1,5 eetlepel ahornsiroop
  • 4 eetlepels gedroogde cranberries
Lauwwarme rode koolsalade met gerookte eendenborst product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Laat de eendenborstfilet op kamertemperatuur komen. Snijd de rode kool in zo dun mogelijke reepjes.
  2. 2 Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wok en roerbak de kool op hoog vuur 2 min. verdeel de kool over een schaal.
  3. 3 Halveer de blaadjes van de stronkjes roodlof in de lengte. Snijd de gepelde mandarijnen in plakjes en verdeel met de roodlof over de kool.
  4. 4 Klop een vinaigrette van de olijfolie extra vergine, eetlepel azijn en ahornsiroop. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout. Verdeel de vinaigrette met 4 eetlepels gedroogde cranberries en de eendenborst over de salade.

Variatie

Wijntip: Masion castel Medoc

    Voedingswaarde

  • Kcal 307
  • Eiwit 10 g
  • Koolhydraten 20 g
  • Vet 20 g
  • Vezels 5