
Lauwwarme rode koolsalade met gerookte eendenborst
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
180 gram gerookte eendenborstfilet
300 gram rode kool
1 eetlepel olijfolie
2 stronkjes roodlof
3 mandarijnen (gepeld)
4 eetlepels olijfolie extra vergine
1 eetlepel azijn
1,5 eetlepel ahornsiroop
4 eetlepels gedroogde cranberries
Bereidingswijze
1 Laat de eendenborstfilet op kamertemperatuur komen. Snijd de rode kool in zo dun mogelijke reepjes.
2 Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wok en roerbak de kool op hoog vuur 2 min. verdeel de kool over een schaal.
3 Halveer de blaadjes van de stronkjes roodlof in de lengte. Snijd de gepelde mandarijnen in plakjes en verdeel met de roodlof over de kool.
4 Klop een vinaigrette van de olijfolie extra vergine, eetlepel azijn en ahornsiroop. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout. Verdeel de vinaigrette met 4 eetlepels gedroogde cranberries en de eendenborst over de salade.
Variatietip!
Wijntip: Masion castel Medoc
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
307 kcal
Vetten
20 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
10 gram
Meer recepten in de categorie