
Lauwwarme witlofsalade met brie en krokante serranoham
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram witlof
250 gram brie
200 gram blauwe druiven
220 gram serrano ham
2 eetlepels balsamicoazijn
1 eetlepel honing
2 theelepels tijm
1 stuk rode ui
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Pel en snijd de rode ui in ringen. Snijd de witlof over de lengte in parten, de brie in stukjes en de druiven doormidden.
3. Verdeel de plakken serranoham over een bakplaat met bakpapier en bak in de oven in 10 minuten knapperig. Laat afkoelen op een stuk keukenpapier.
4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de rode ui kort. Voeg de witlof samen met de balsamicoazijn, de honing en de tijm toe en bak al roerend 4 minuten door. Zet het vuur laag en laat nog 10 minuten zachtjes inkoken. Haal van het vuur, laat iets afkoelen en voeg dan de brie en de druiven toe.
5. Verdeel de lauwwarme salade over de borden en serveer met de knapperige serranoham.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1664 Kj
Calorieën
395 kcal
Vetten
25 gram
Waarvan verzadigd vet
14 gram
Koolhydraten
15 gram
Waarvan suikers
10 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
29 gram