Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lauwwarme witlofsalade met brie en krokante serranoham

Lauwwarme witlofsalade met brie en krokante serranoham

Ingrediënten

  • 500 gram witlof
  • 250 gram brie
  • 200 gram blauwe druiven
  • 220 gram serrano ham
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 2 theelepels tijm
  • 1 stuk rode ui
Lauwwarme witlofsalade met brie en krokante serranoham product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 2. Pel en snijd de rode ui in ringen. Snijd de witlof over de lengte in parten, de brie in stukjes en de druiven doormidden.
  3. 3. Verdeel de plakken serranoham over een bakplaat met bakpapier en bak in de oven in 10 minuten knapperig. Laat afkoelen op een stuk keukenpapier.
  4. 4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de rode ui kort. Voeg de witlof samen met de balsamicoazijn, de honing en de tijm toe en bak al roerend 4 minuten door. Zet het vuur laag en laat nog 10 minuten zachtjes inkoken. Haal van het vuur, laat iets afkoelen en voeg dan de brie en de druiven toe.
  5. 5. Verdeel de lauwwarme salade over de borden en serveer met de knapperige serranoham.

    Voedingswaarde

  • Kcal 395
  • Eiwit 29 g
  • Koolhydraten 15 g
  • waarvan suikers 10
  • Vet 25 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 14
  • Vezels 3