1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Left-over applecrumble (met restjes peper- en kruidnoten)

Left-over applecrumble (met restjes peper- en kruidnoten)

Left-over applecrumble (met restjes peper- en kruidnoten) product foto
  • Ingredienten:

  • 1 kilo appels (Goudreinetten of Jonagold)
  • 3 el kristalsuiker
  • sap van ½ citroen
  • 100 g hazelnoten
  • 150 g koude boter
  • 250 g restjes pepernoten, kruidnoten en speculaas
  • 75 g bloem
  • snufje zout
  • 6 el crème fraîche of geklopte slagroom om te serveren
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de appels, ontdoe van het klokhuis en snijd in grove stukken.
Meng met de suiker en het citroensap.
Hak de hazelnoten in grove stukken, meng door het appelmengsel en verdeel over een ronde ovenschaal.
Snijd de boter in blokjes en hak de restjes pepernoten, kruidnoten en speculaas grof.
Meng met de boter, bloem en zout en verdeel over de appel.
Bak in ongeveer 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Serveer met de crème fraîche of geklopte slagroom.
Menugang
Tussendoortje
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
6
Voedingswaarde (pp)
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie