
Left-over applecrumble (met restjes peper- en kruidnoten)
6 pers.
ca. 40 min
Hollands
Ingrediënten
1 kilo appels (Goudreinetten of Jonagold)
3 el kristalsuiker
sap van ½ citroen
100 g hazelnoten
150 g koude boter
250 g restjes pepernoten, kruidnoten en speculaas
75 g bloem
snufje zout
6 el crème fraîche of geklopte slagroom om te serveren
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de appels, ontdoe van het klokhuis en snijd in grove stukken.
Meng met de suiker en het citroensap.
Hak de hazelnoten in grove stukken, meng door het appelmengsel en verdeel over een ronde ovenschaal.
Snijd de boter in blokjes en hak de restjes pepernoten, kruidnoten en speculaas grof.
Meng met de boter, bloem en zout en verdeel over de appel.
Bak in ongeveer 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Serveer met de crème fraîche of geklopte slagroom.
Meer recepten in de categorie