In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Left-over applecrumble (met restjes peper- en kruidnoten)

Left-over applecrumble (met restjes peper- en kruidnoten)

Left-over applecrumble (met restjes peper- en kruidnoten) product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussendoortje
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kilo appels (Goudreinetten of Jonagold)
  • 3 el kristalsuiker
  • sap van ½ citroen
  • 100 g hazelnoten
  • 150 g koude boter
  • 250 g restjes pepernoten, kruidnoten en speculaas
  • 75 g bloem
  • snufje zout
  • 6 el crème fraîche of geklopte slagroom om te serveren
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de appels, ontdoe van het klokhuis en snijd in grove stukken.
Meng met de suiker en het citroensap.
Hak de hazelnoten in grove stukken, meng door het appelmengsel en verdeel over een ronde ovenschaal.
Snijd de boter in blokjes en hak de restjes pepernoten, kruidnoten en speculaas grof.
Meng met de boter, bloem en zout en verdeel over de appel.
Bak in ongeveer 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Serveer met de crème fraîche of geklopte slagroom.