Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Left-over applecrumble (met restjes peper- en kruidnoten)

Left-over applecrumble (met restjes peper- en kruidnoten)

Ingrediënten

  • 1 kilo appels (Goudreinetten of Jonagold)
  • 3 el kristalsuiker
  • sap van ½ citroen
  • 100 g hazelnoten
  • 150 g koude boter
  • 250 g restjes pepernoten, kruidnoten en speculaas
  • 75 g bloem
  • snufje zout
  • 6 el crème fraîche of geklopte slagroom om te serveren
Left-over applecrumble (met restjes peper- en kruidnoten) product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Tussendoor
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 6 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de appels, ontdoe van het klokhuis en snijd in grove stukken.
  3. Meng met de suiker en het citroensap.
  4. Hak de hazelnoten in grove stukken, meng door het appelmengsel en verdeel over een ronde ovenschaal.
  5. Snijd de boter in blokjes en hak de restjes pepernoten, kruidnoten en speculaas grof.
  6. Meng met de boter, bloem en zout en verdeel over de appel.
  7. Bak in ongeveer 25-30 minuten goudbruin en gaar.
  8. Serveer met de crème fraîche of geklopte slagroom.